Lacko dominoval v Zolderu, mladíci proháněli evropskou špičku

Lacko dominoval v Zolderu, mladíci proháněli evropskou špičku

Na okruhu v belgickém Zolderu o víkendu statečně bojovala družina Buggyra Zero Mileage Racing týmu. Lacko vyhrál všechny 4 ze čtyř závodů a zajel tak svůj nejlepší víkend ve své zavodni kariéře. Calvet urval stříbro a Koloc opět startovala z první pozice a pokaždé dojížděla v top 10.

Sobota

Už první závod nabídl úžasnou podívanou. Adam Lacko sváděl urputné boje o první příčku se svým dlouholetým rivalem Jochenem Hahnem. „Celý závod jsem mu byl nalepený na kufru a zkoušel jsem ho předjet všude možně. Nakonec se mi to podařilo v posledním kole, další tři zatáčky jsme jeli vedle sebe, ale pomyslnou cílovou pásku jsem protnul první já.“, neskrýval radost mistr Evropy z roku 2017.

Pro Téo Calveta znamenala 7. pozice z prvního závodu start z první řady. „Start se mi opravdu povedl. Dostal jsem se na první místo a vedl závod až do chvíle, než se za mě dostal Adam. Snažil jsem se ubránit, ale nešlo to. I tak jsem šťastný. Stát po boku Adama na stupních vítězů je pro mě velká čest.“, odpovídá stříbrný Calvet.

„Zase jsem ztratila nárazník!“ s úsměvem komentovala druhý závod šestnáctiletá pilotka Aliyyah Koloc. „Tady v Zolderu je to opravdu těžká trat´. Dlouho jsem bojovala s Antoniem Albacetem, ale pak se mu podařilo mě předjet. Doufám, že se mi zítra bude dařit lépe.“, dodáva Aliyyah.

Neděle

Slunná neděle nabídla ideální podmínky pro truck racing. Nejlépe se je podařilo využít Adamu Lackovi, který opanoval už dopolední kvalifikaci. „Dnes se role otočily a místo Jochena jsem startoval z první pozice já. Uhájil jsem ji i po první zatáčce, Jochen se zařadil za mě a čekal až udělám chybu. Já ji neudělal a máme další vítezství.“, radoval se po třetím skalpu český trucker.

Čtvrté vítezství získal až dodatečně v cíli. V posledním víkendovém závodě se Lacko nedokázal dostat přes pětinásobného evropského šampiona Jochena Hahna a dojel těsně druhý. Avšak Hahn dostal dodatečnou penalizaci 10 sekund, tudíž i ve čtvrtém závodě vystoupal Lacko na nejvyšší stupeň.

Hořkou pilulku musel v neděli polknout Téo Calvet. „V druhé táhlé zatáčce do mě vrazil Antonio Albacete a hned jsem věděl, že je něco špatně. Při nájezdu do druhého kola mi uz nešlo zatočit a já skončil v kačírku. Díky mechanikům, kteří stihli opravit prasklou spojovací tyč řízení, jsem mohl odstartovat do čtvrtého závodu. Bylo to sice z posledního místa, ale zato jsem si užil spoustu soubojů a dojel pátý!“ radoval se v cíli mladý francouzský závodník.

Aliyyah Koloc si zopakovala mosteckou zkušenost a do čtvrtého víkendového závodu startovala z čela startovního pole. „V prvním nedělním závodě jsem dojela na 7. pozici, a tak jsem startovala z pole position. Uz jsem nebyla nervózni jako v Mostě, ale bohužel jsem dlouho nevedla, ale i tak to nakonec dopadlo opět na 7. místo. Zolder je úplně jiný než okruhy, co jsem jela předtím, proto jsem se toho tady opravdu hodně naučila.“ dodává nejmladší závodnice ve startovním poli Aliyyah Koloc.

Spokojený s víkendem byl i majitel týmu Martin Koloc. „Hodnotím to v celku úspěšně. Adam potvrdil svou výbornou formu i perfektní připravenost auta a juniorům se povedly první jízdy na okruhu v Zolderu. Máme spousty dat, z kterých budeme vycházet do dalších závodů, abychom byli zase silnější.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena