O hubnutí s Olgou Šípkovou – 1díl

O hubnutí s Olgou Šípkovou – 1díl

Na nejčastější otázky o hubnutí odpovídá členka NUTREND Teamu Olga Šípková. Časté dotazy k hubnutí:

Co je to JOJO efekt?

Jo-jo efekt je vždy následkem nějakého extrému, v tomto případě nějaké drastické diety. Období, kdy si řekneme, že budeme měsíc jíst velmi málo a zcela jinak oproti svým zvyklostem. V závěru se už těšíme, že je konec, něco jsem zhubli a zcela vyčerpaní se vrháme do normálního života a ještě se odměníme. A tady začíná jo-jo efekt. Musíme si uvědomit, že hubnutí je běh na dlouhou trať. Já říkám - čím pomalejší, tím trvalejší..

Jak zhubnout co nejrychleji?

Odpověď souvisí s předcházejícím dotazem. Je to nesmysl pro dlouhodobější účinky. Není normální zhubnout hodně a rychle, tělo si v krizi bude dělat zásoby. Navíc ho vyčerpáme, zbavíme se vody a bílkovin, bude slabé, nemocné a budeme psychicky podráždění.

Jím zdravě, ale nedaří se mi hubnout. Čím to je?

Tady může být více aspektů. Pokud vyloučíme onemocnění, např. štítné žlázy, pak vám může chybět pravidelnost. Nebo jíte málo a tělo si zpomaluje metabolismus , nebo vám chybí dostatek pohybu. Dále může být člověk hodně unavený a tělo nemá energii a vše si schovává. Nemalou roli také hraje psychika.

Jím mnohem míň než mé kamarádky a jsem silnější. Jak to?

K výčtu aspektů z minulé otázky, tady může hrát roli genetika. Ta se skutečně nedá obejít a člověk by si měl uvědomit své mantinely.

Jak se bránit večernímu hladu?

Je dobré předejít vůbec tím, že přes den budeme dodávat tělu pravidelné dávky a náš organismus nebude večer doma vyčerpaný. Nehladovět a nebát se jíst. Většinou děláme chyby v tom, že jíme málo a vytváříme si fóbii z přísunu jídla. I večeře je důležitá, bílkovina, méně, ale přesto sacharidy a zelenina. Pokud nás honí mlsná, tak něco rozumného, třeba ovoce nebo správné cereálie, ne ty plné cukrů, které koupíte v každém obchodě. Nutrend má celou řadu skvělých produktů, které můžete vyzkoušet.

Související články:

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena