Rekordní návštěvnost Kola pro život v Chrudimi

Rekordní návštěvnost Kola pro život v Chrudimi

Manitou Železné hory patří už roky mezi stálice českých maratonských tratí. Aktuální „dlouhá“ varianta odpovídá konceptu KPŽ, ale svou délkou 67 kilometrů patří mezi ty delší v seriálu a nabízí nefalšovaný biking.

Důkazem toho je i masivní účast nejen stovek amatérů, ale v letošním ročníku takřka kompletní české špičky v kategorii elite. Spolu s dalšími kratšími rasami C a D a velkou účastí dětí v Junior Trophy zaznamenal 18. ročník "Manitúčka" svoji rekordní účast - 1500 startujících.

Tradiční časový harmonogram seriálu KPŽ samozřejmě nejdříve určil vítěze v dětských závodech Junior Trophy, kde se o co nejlepší umístění porvalo na 350 dětí ve věku od 2 do 14 let. Nechyběl mezi nimi ani malý bojovník z východních Čech Míša Tereska, který po prodělané obrně jezdí na speciálně upravené tříkolce a kterému až do cíle fandili snad všichni přítomní v areálu bývalé ploché dráhy v Chrudimi.

Hlavní závod odstartoval z náměstí a hned po startu nechyběl sjezd místních schodů. Letošní Manitou se tedy od začátku vyvíjel podle očekávaného schématu, ale je to cyklistika, takže o překvapivé momenty nebyla nouze. Po startu, kde se opět Matouš Ulman (Česká spořitelna Specialized) postaral o rychlé tempo, vznikla šestičlenná skupina, která spolu strávila podstatnou část závodu. Kromě Ulmana v ní nemohl chybět ani jeho týmový kolega Pavel Boudný, dva borci ze Symbio+Cannondale, jmenovitě Honza Fojtík a Jirka Hudeček a další týmovou dvojici z Ivar CS Author Team tvořili Venca Ježek a Honza Strož. Borci ze „Spořitelny“ tvořili tempo a důsledkem bylo to, že nejprve Hudeček a o chvilku později i Fojtík odpadli ze skupiny. Opačným směrem putoval Pavel Boudný, který se osamostatnil ve vedení a Matouš Ulman logicky neměl zájem na nějaké stíhačce. Později se ještě podařilo namotat šaltr Strožovi a nezbylo mu, než ze závodu odstoupit. To už vepředu vlastně žádná skupinka neexistovala a zdálo se, že závod spěje k obvyklému finále. To by ovšem nesměl patnáct kilometrů před cílem udělat defekt Pavel Boudný - na kulhajícím stroji pokračoval dál, ale postupně se logicky propadal a v cíli z toho bylo nakonec páté místo. Vedení převzal Matouš Ulman a suverénně si dojel pro pomyslnou zlatou medaili. Druhé místo udržel zkušený Ježek a na třetí se nakonec před svým týmovým parťákem Hudečkem prosadil, stejně jako v posledních dvou maratonech seriálu, Honza Fojtík.

„Byla to týmová režie, a když Pavel odjel, měl jsem to pod kontrolou a nechal jsem ho samozřejmě jet. Když ale udělal defekt, musel jsem zrychlit a Vencovi se mi podařilo ujet. Vypracoval jsem si bezpečný náskok a v závěru jsem nemusel nějak riskovat a v klidu dojel do cíle,“ prozradil Matouš Ulman, který je členem týmu Bikomatic Radima Kořínka, sponzorovaného společností NUTREND. Ta je partnerem i celého seriálu Kolo pro život 2014.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena