Spartan Race Kouty

Spartan Race Kouty

Den 29. 4. 2017 se nám na dlouho zapíše do paměti. Nejobávanější Spartan Race v České republice se stal skutečností. Kouty byly „hard core“!!! Obtížnost tohoto závodu se zdvojnásobila ještě týden před samotným závodem, kdy předpověď počasí hlásila nových 60 cm sněhu.

Zcela vyprodané startovné se za poslední týden darovalo takřka samo, k čemuž velmi přispělo nejen počasí, ale i pověst o velmi neoblíbené překážce. Ano, bavíme se o ostnatém drátu, který musíte podlézt v místní řece, která měla krásné 4°C.

Den D 29. 4. 2017 je za námi a musím uznat, byl to prozatím nejlepší Spartan Race, který jsem zatím běžel. Zvěsti o počasí se zcela vytratily a onen den na nás čekalo krásné slunečné počasí. Po sněhu z minulého týdne zbylo jen bláto a pouze na vrcholku hor jste si mohli párkrát sjet po zadku. Jako vždy nezklamal úvodní kopec, nebo-li „vyběhnutí sjezdovky kolmo vzhůru“, již tam se začalo rozdělovat zrno od plev. Zatímco můj teamový sparing Hanka Slováčková běžela dále své tempo, já na kopci počkal na ostatní členy Nutrend teamu, kteří startovali o 30 minut později. Bylo to hlavně z důvodu, že jsem team chtěl podpořit, neboť všichni tento závod běželi poprvé.

Po celou dobu jsme absolvovali již známé překážky, ale na vrcholku kopce nás čekalo první překvapení, a to „skákání snožmo“ ve vzdálenosti 50 m s omotanou gumou kolem kotníků. Klasické výšlapy nahoru a dolů byly zúčtovány předposledním kopcem a to 300 m ostrého stoupání s 20kg pytlem na zádech naplněným pískem. Potom 200 m doprava a 300 m po svahu dolů, kde bahno dosahovalo do výšky vašich kotníků. Zde musím uznat, že byly dvě věci nespravedlivé.
1) totiž, že 100kg chlap nese 20kg pytel s pískem stejně jako slečna, jejíž celková hmotnost je 45kg takže 20kg pytel pro ni byl takřka „zabijácký“.
2) zároveň to bylo nespravedlivé i v tom, že každý pytel s pískem byl díky počasí jinak nasáknutý vodou, a proto nebylo výjimkou, že co druhý pytel měl 30kg a ten kdo ho musel nést, měl prostě smůlu.

Po této povinné překážce následovalo další stoupání takřka na samotný vrchol sjezdovky, kde nás čekalo ještě pár překážek zaměřených převážně na horní část těla. Potom už jen z kopce dolů po sněhu a blátě. Člověk se rozběhl s radostí a říkal si, že teď už to má skoro za sebou. Jenže to nebyla tak úplně pravda. Ukazatele trasy nás vedly přímo do ledové řeky. Z počátku nás čekalo 100 m běhu po okraji, kde voda dosahovala maximálně po kolena, ale mrzli jste samozřejmě až k bradě. V polovině následoval billboard, který jste museli podlézt, takže nezbývalo nic než jít až po prsa do vody. Hřály vás endorfiny z toho, že jste se nenamočili celí, že se přece jen pořadatelé slitovali nad vaším zdravím. Hned co jste dokončili tuto myšlenku, byl všemu konec. 15m dlouhá překážka ostnatého drátu nad řekou vám zkazila všechny naděje a vy jste ji museli podplazit celí ponoření do řeky. Zvláštní byl fakt, že už tak jste byli promrzlí a už vás to ani nešokovalo. Dokonce dnes zpětně hodnotíme, že nešlo vůbec o nejtěžší překážku. Takové přišly hned poté, a to v podobě dvou překážek, které byly pro všechny z nás nepřekonatelné. První byly zavěšené kruhy a druhou byla další sparťanská novinka, a to horolezecká stěna s řetězy. Takže závěr patřil jak jinak než angličákům, díky kterým jsme se zahřáli až až.

Mohlo by Vás zajímat:
- Informace o účati NUTREND Teamu na závodech Spartan Race a Mad Race.
- Videorady Michala Kulštejna jak úspěšně zvládnou závody.

Nutrend tým se v tomto závodě umístil na 46. místě z celkového počtu 183 týmů, což je na první rok Nutrend teamu excelentní výsledek. Nejlepší náš čas byl Hanky, 3h 16 min a náš tým Nutrend „odvážlivců“, kteří tento závod běželi poprvé v doprovodu ambasadora Michala Kulštejna , doběhli do cílové rovinky v čase 5h 22m. Všichni doběhli v pořádku a již natěšení na další závod, kde svůj čas budou chtít vylepšit. A my budeme samozřejmě u toho.

Nesmím také zapomenout na to, že Nutrend team kromě výborného umístění měl i nejhezčí reprezentaci v podobě krásných „odvážných“ slečen, které závod běžely poprvé. Jejich sladěné outfity byl tak zapamatovatelné, že „růžovky“, jak jim samotní moderátoři Spartan Race říkali, byly zmiňované snad na každém rohu.

Děkujeme všem za skvělou prezentaci a těšíme se s vámi z vašich výsledků.
Kloubouk dolů Nutrend teame!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena