Tým Janík Motorsport bodoval ve francouzském Le Castellet

Tým Janík Motorsport bodoval ve francouzském Le Castellet

V rámci okruhové série TCR Europe se druhý závodní víkend uskutečnil na francouzském okruhu Paul Ricard, který hostí i prestižní závod Formule 1 v letošním roce. Juniorský jezdec Jáchym Galáš v sobotním Race 1 poprvé bodoval, když se mu podařilo umístit na dvanácté příčce a zároveň si připsal vítězství v kategorii Rookie. Zkušený slovenský jezdec Maťo Homola si připsal body za jedenácté místo v Race 1 a za skvělé deváté místo v Race 2.

Páteční den měl na programu volné tréninky, ve kterých se oba jezdci přibližovali umístěním v TOP10 a dokázali se tak připravit na kvalifikační jízdy. Sobotní kvalifikace pro jezdecké duo Jáchym-Maťo nedopadla dle očekávání, kdy oba jezdci ztráceli především v rychlých úsecích závodního okruhu, což mělo za výsledek šestnácté místo pro Maťa Homolu a osmnácté místo pro Jáchyma Galáše na startovním roštu.

V sobotním Race 1 si oba jezdci výrazně polepšili a dokázali se přiblížit první desítce závodníků. Dvanáctá příčka přinesla první body v evropské sérii pro Jáchyma Galáše, který zvítězil v rámci kategorie – TCR Europe Rookie a premiérově se tak dostal na stupně vítězů. Týmový kolega Maťo Homola dokázal v Race 1 také bodovat a ze své startovní šestnácté pozice se probojoval až na jedenácté místo, což mu přineslo 9 bodů do celkového hodnocení.

Ve druhém závodě se podařilo skvěle odstartovat slovenskému jezdci Maťovi, který se tak po několika soubojích se soupeři prodral až do TOP10 a do cíle dorazil na devátém místě. Veškeré změny na voze a přizpůsobená nastavení, která se provedla po první závodě, tak přinesla tížený výsledek celému týmu. Race 2 se bohužel nepodařilo dokončit českému závodníkovi Jáchymovi, který se těsně po startu dostal do těsného souboje s jedním ze závodníků, a jeho vůz to poškodilo v takové míře, že nebylo možné tento závod dokončit.

Majitel týmu Janík Motorsport, Václav Janík uvedl: „Těší mě, že mohu vidět určitá zlepšení v našich umístěních a věřím, že to tak bude nadále i pokračovat. Oba jezdci předvedli kvalitní výkony a my si znovu odnášíme spoustu nových zkušeností. Děkuji celému týmu za výbornou reprezentaci na francouzském okruhu Paul Ricard."

Jezdec, Maťo Homola uvedl: „Po prvním závodě jsme se rozhodli udělat na voze spoustu změn, aby to více vyhovovalo mému jezdeckému stylu, což mi pomohlo se probojovat až na devátou příčku v Race 2. Všichni jsme rádi, že se nám podařilo umístění v TOP10 a můžeme tak vidět zlepšení našeho výkonu. Děkuji celému týmu za odvedenou práci a partnerům, fanouškům za podporu."

Jezdec, Jáchym Galáš uvedl: „ Vážím si výsledku, kdy se mi podařilo si připsat první body v rámci TCR Europe a zvítězit v kategorii Rookie. Byla velká čest stát na podiu se zvučnými jmény z této série a veřím, že se mi podaří podobný výsledek i na holandském okruhu – Zandvoort."

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena