5 tipů, jak se na jaře zase rozběhat

5 tipů, jak se na jaře zase rozběhat

Počasí láká vyběhnout. Začínáte po znovu po dlouhé zimní pauze? Pak dodržujte tato pravidla

Začínejte pozvolna
Nechtějte vše hned za každou cenu dohnat. Tělo si musí zase na zátěž zvyknout, takže nejde začít tam, kde jste na podzim přestali. Není na škodu nejprve zařadit indiánský běh a pak se teprve rozběhat. Postupně navyšujte vzdálenosti a začínejte s pomalý tempem.

Nepřehánějte to
Jak už jsme psali, tělo si musí navyknout a tak ze začátku nechoďte běhat každý den. Dávejte se mezi tréninky 1-2 dny pauzu, aby se organismus mohl zregenerovat. Odpočinek může být i aktivní, výborné je třeba plavání.

Správně se oblékejte
Když nevíte co na sebe, tak se řiďte poučkou oblékat se tak, jako by bylo o deset stupňů více. Ze začátku noste i čelenku a rukavice a ty s postupujícími teplotami odkládejte. Na jarní běhání je skvělá tenká větrovka, která ochrání před větrem a mrholením, dobře odvádí pot a přitom je prodyšná.

Pijte
I když jsou teploty tak akorát, při výkonu se potíte. Proto dbejte na dostatečný pitný režim, který může i pomoci ve sportovním výkonu. Skvělé jsou například izotonické nápoje nebo po tréninku je vynikající nápoj Regener, díky kterému nebudete tak unavení a svaly nebudou tak bolet.

Natírejte se
Jarní sluníčko je zrádné a silné. Pokud budete déle venku, nezapomeňte se natřít ochranným slunečním krémem, které zachrání vaše uši, tváře i nos. Velmi vhodné jsou i sluneční brýle, my nosíme fotochromatické, které se zatmavují podle intenzity světla.

Text: Soňa, Running2

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena