Buggyra slavila víkend plný triumfů

Buggyra slavila víkend plný triumfů

Aktuálně nejúspěšnější dvojčata světa motoristického sportu? Nepochybně sestry Aliyyah a Yasmeen Kolocovy. Zatímco Aliyyah si o víkendu odvezla pohár ze závodu francouzského poháru tahačů, Yasmeen triumfovala v závodě ESET Cupu v Brně.

Téo chvátá za titulem

Na okruhu v Albi potvrdil Téo Calvet pozici favorita, po obou kvalifikacích vyhrál tři závody, zatímco v poslední jízdě bral třetí místo. „Mohlo to být o jedno vítězství lepší, ale nedá se nic dělat, snad příště,“ dodal evidentně v dobré rozmaru se nacházející člen Buggyra Academy, jehož náskok před ostříleným účastníkem ME tahačů Anthony Janiecem narostl na 43 bodů. „Ještě není hotovo, ale zatím to vypadá dobře a vzhledem k tomu, jakým disponuji týmem, věřím ve vítězný konec.“ Nutno říci, že na oslavy není čas, již o víkendu totiž se totiž Téo s Aliyyah představí v boji o evropské body v Zolderu. „Pokud by se povedlo navázat na Most, bylo by to skvělé, okruh mi docela vyhovuje,“ konstatoval sedmý jezdec průběžného pořadí, jehož ztráta na pátého Hahna činí pouhé tři body.

Aliyyah Koloc potvrdila postavení nejlepší ženy, v poslední jízdě pak dojela druhá před Téo Calvetem. „Double jako v Nogaru to sice nebylo, ale stejně jsem spokojená. Porazila jsem pravděpodobného francouzského šampióna,“ řekla po dojezdu. „Do Zolderu se těším, závodit každý víkend mi vyhovuje. V Belgii to je podle Davida hodně o brzdách a akceleraci, snad stihneme doma trenažer.“

Dravé mládí vpřed

Zatímco umístění Aliyyah na stupních vítězů francouzského národního šampionátu tahačů, se stává pomalu samozřejmostí, výsledky Yasmeen při její závodní premiéře se speciálem Mercedes – AMG GT4, předčily i ta nejoptimističtější očekávání. „Máme s mentorem Davidem interní dohodu, že holky nebudu moc komentovat, protože nejsem zrovna objektivní. V tomto případě ale udělám výjimku, Yasmeen byla skvělá,“ hodnotil majitel týmu Martin Koloc.

Zatímco v sobotu totiž v sobotu vyhrála Yasmeen s Davidem Vršeckým vytrvalostní závod, o den později ovládla sprint. „Startovala jsem z druhého místa, předjela jednoho závodníka a jela svoje tempo a najednou byl konec,“ hodnotila stručně, leč vystižně vítěznou premiéru.

„Souhlasím s Martinem. Na to, že s novým autem natestovala něco málo na Slovakiaringu a první závod na Renaultu Clio po nezaviněné kolizi nedokončila s lehkým otřesem mozku, se dala obdivuhodně rychle dohromady. Nemá nervy, nic moc neřeší, jezdí osobitým stylem, který se ovšem ukazuje jako účinný. Navíc si s autem rozumí,“ potvrdil David Vršecký, který bral v sobotu druhé místo. „Nedá se nic dělat, dravé mládí vpřed. Ale má chvíle ještě určitě přijde, souboj s holkami o týmovou jedničku zatím proto nevzdávám,“ dodal se smíchem.

Úspěchy nekončí

Buggyra ovšem úspěšně bojovala i na dalších kolbištích. Pilot Buggyra Academy Michal Makeš ovládl v jedenadvaceti letech seriál TCR Eastern Europe, který je součástí ESET Cupu. O titul se bojovalo do posledního závodu, jezdec týmu Mičánek Motorsport Powered by Buggyra nakonec porazil obhájce Tomáše Pekaře o čtyři body.

Pilotům stejného týmu se dařilo v rámci Lamborghini Super Trofeo Europe na Nürburgringu, z Německa vezou dvě pódiová umístění a celkově drží třetí místo.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena