Co všechno v zimě běžec potřebuje

Co všechno v zimě běžec potřebuje

Ano, stačí nazout boty a jít. Jenže zrovna teď v chladnějším období to chce pár vychytávek, se kterými to půjde ještě lépe a snadněji!

Teplé běžecké podkolenky

Nachlazené achilovky! Jak nepříjemné a bolestivé. Ale tomu se dá vyhnout. Důležité je nemít holé kotníky, takže zapomeňte na letní krátké ponožky. Ideální jsou podkolenky, které schovají celou nohu až po lýtko. Vynikající je merino vlna, která udrží teplotu a hřeje, i když je mokrá. Proto ani nutně nemusíte mít běžecké boty s membránou, protože stejně, když je sníh a nemáte na nich speciální návleky, tak se do boty sníh dostane vrchem a budete v nich mít mokro. Stejně tak to je, i když prší. Merino vlna tedy hřeje za každých okolností. My nosíme merino podkolenky kompresní, ty se ale vyplatí od vzdáleností delších než 10 kilometrů.

Nákrčník

Krk je náchylný na prochladnutí a ne všechna běžecká trička nebo bundy mívají stojáček. Nákrčník je praktický i v tom, že s sebou nemusíte tahat roušku. Jednoduše nákrčník přetáhnete přes nos a navíc je skvělý i při velmi chladném vzduchu, kdy se vám přes něj vdechovaný vzduch oteplí. Skvělé jsou nákrčníky z funkčních materiálů, hřejí a přitom i odvádějí pot. Nám se nejvíce osvědčily jednobarevné nákrčníky v černé barvě, které se pak hodí úplně ke všemu a navíc nezacházejí.

Termo kraťasy nebo sukně

V chladu se boky a pozadí velmi špatně prokrvují a to nejenom u žen. Skvělé jsou buď spodní termo kraťasy, na které natáhnete legíny nebo běžecké kraťasy. Když je velmi silný mráz a extrémně nízké teploty, jsou vynikající péřové kraťasy nebo zateplená běžecká sukně. Krásně tyto oblasti zahřejí a chrání. U sukně se nemusíte bát, má na bocích zipy, takže nijak neomezuje v pohybu.

Tyčinka pro energii

V zimě snadno dojde energie. Je to způsobeno chladem a tím, že vydáváte více energie, když běháte na sněhu nebo ledu, tak se musíte více soustředit a také vyrovnávat balanc. Není od věci u sebe mít energetickou tyčinku (například Nutrend Voltage Energy Bar nebo Nutrend Fruit Energy Bar). Kdykoliv cítíte, že síly ubývají, tak doporučujeme si do ní párkrát kousnout. Doporučujeme při konzumaci nestát na místě a hýbat se, abyste neprochladli. Zásadou v zimě je být stále v pohybu!

Samozatmavovací sportovní brýle

Že jsou brýle vhodné, jen když svítí slunce? Ale kdeže! Oči je potřeba si chránit po celý rok, zvlášť pokud běháte v přírodě. Taková větvička dokáže napáchat pěknou neplechu. Speciální sportovní brýle mají skla, která se zatmavují podle míry UV záření. Výborně tak chrání oči nejenom když je sníh, ale i před UV zářením, které proniká přes mraky. Výhodou těchto brýlí je, že v nich můžete běhat i večer za tmy. Jejich intenzita se mění z úplně čiré až po tmavou.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena