Jak na snídani, aby vás zasytila na delší dobu

Jak na snídani, aby vás zasytila na delší dobu

Většina z vás už sice do práce nespěchá s prázdným žaludkem, protože víte, že snídaně vám pomůže nastartovat den, ale možná vám po smoothie nebo croissantu kručí v žaludku ještě dlouho před obědem. Co by měla snídaně obsahovat, aby vás opravdu zasytila a dodala vám všechny živiny, které potřebujete?

Bílkoviny

Pohlídejte si, aby snídaně obsahovala dostatek bílkovin, které vás zasytí na delší dobu. Pokud milujete slané snídaně, tak pro vás budou dobrým zdrojem bílkovin například vejce, ať už vařené natvrdo, míchaná nebo omeleta. Stejně tak je dobrým zdrojem bílkovin i kvalitní šunka, tvrdé sýry nebo tvarohové sýry.

Pokud máte raději sladké snídaně, je ideálním řešením přidání proteinu do ovesné nebo jiné kaše, které jsou dobrým zdrojem vlákniny a sacharidů, ale bílkovin obsahují malé množství. Protein vám navíc kaši, mugcake nebo lívance osladí, i bez použití cukru navíc. Vysoký obsah bílkovin mají i jogurty řeckého typu.

Tuky

I tuky by měli být nezbytnou součástí vaší snídaně. Zpomalí trávení a sníží glykemický index jídla a vy tak zůstanete déle sytí. Do snídaně proto zařaďte zdroj kvalitních a zdravých tuků, jako je třeba avokádo, ořechy a semínka, ořechové máslo nebo kostička hořké čokolády.

Komplexní sacharidy

Smoothie nápoje nebo bowls patří mezi oblíbené snídaně, ale většinou obsahují pouze jednoduché sacharidy z ovoce. Naše tělo je rychle zpracuje a hlad přijde ještě před dopolední svačinou. Zařaďte proto do snídaně ovesné nebo jiné vločky, rýži nebo celozrnné výrobky. Svých oblíbených smoothie se nemusíte vzdávat, stačí do mixéru přidat jeden z výše uvedených zdrojů komplexních sacharidů.

Bc. Veronika Pokorná, DiS.

Bc. Veronika Pokorná, DiS. 6.10.2021

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena