J&T BANKA CSI3*W je za námi

J&T BANKA CSI3*W je za námi

Čtyři dny závodního napětí nádherného sportu, kterým je parkour, a jehož dění se odehrávalo kousek od centra historické Olomouce, jsou za námi. Již druhým rokem byla společnost NUTREND partnerem této akce, a proto si pro návštěvníky přichystala také stánek s ochutnávkami nejoblíbenějších produktů a pro vítěze dokonce poukaz v hodnotě 20 000 Kč do nově otevíraného komplexu NUTREND WORLD nebo na výběr produktů v hodnotě 10 000 Kč. Přečtěte si, jak celý závod vlastně probíhal.

V neděli 24. června vyvrcholily mezinárodní skokové závody J&T BANKA CSI3*W v Olomouci soutěží Grand Prix World Cup. Podruhé v kariéře tam dokázala na parkuru započítávaném do seriálu Světového poháru zvítězit německá jezdkyně Jörne Sprehe.

Velká cena s překážkami o výšce do 160 cm nabídla jako každoročně napínavou podívanou od začátku až do konce. Německý stavitel Peter Schumacher připravil obtížný kurz, v němž se často chybovalo, a část jezdců měla potíže také s dodržením stanoveného času.

Prvním startujícím, který překonal základní kolo bez trestných bodů, byl domácí reprezentant Ondřej Zvára v sedle hřebce Quimera M, k němuž se postupně přidali Němka Jörne Sprehe se Stakki ́s Jumperem, Ital Francesco Turturiello na Quinoa Des Pres a další český zástupce Marek Klus s Carisonem. V tomto pořadí pak jezdci nastupovali do rozeskakování. Ondřej Zvára nasadil laťku poměrně vysoko, zajel čistou jízdu v čase 46,08 sekundy. Zkušené Jörne Sprehe však kolbiště a prostředí v Equine Sport Centru vyloženě vyhovuje. Vždyť v roce 2016 Grand Prix vyhrála s Lunou a loni byla druhá právě s hnědákem Stakki ́s Jumperem. Tentokrát prošla parkurem opět hladce, bez chyb a o bezmála dvě sekundy rychleji než český jezdec. Francesco Turturiello pak v riskantní jízdě jednou chyboval. Poslední účastník Marek Klus v sedle Carisona předvedl rutinovaný výkon a cílem projel s čistým kontem. Jeho čas měl hodnotu 45,57 sekundy, což stačilo na výborné druhé místo. Vyhrála Jörne Sprehe a důvod ke spokojenosti měl i Ondřej Zvára na pozici číslo tři.

Vedle zlatého hřebu mítinku se konaly ještě tři soutěže. Ranní finále Gold Tour bylo postavené na překážkách do 150 cm a do rozeskakování postoupilo dvanáct dvojic. Nejrychleji a bez zaváhání projel cílem Litevec Andrius Petrovas na valachovi Caracasovi, druhé místo bral německý jezdec Andreas Brenner s Quintairou a pomyslný bronz získal Rakušan Roland Englbrecht s Mevisto ́s Corwinni.

Své finále prožili také junioři v rámci túry CSIJ. V rozeskakování soutěže s výškou překážek do 140 cm se prosadila polská dvojice Aleksandra Kierznowska a Dior V, která projela kurzem bez chyb a téměř o pět sekund rychleji, než Češka Anna Heldová s Cara Miou na místě druhém. Třetí příčku obsadila další z českých juniorek Linda Portychová s Davinou M.

V samém závěru nabitého čtyřdenním programu J&T BANKA CSI3*W Olomouc se závodilo ve finále Silver Tour. Stopětatřicítku s rozeskakováním ovládl Andrius Petrovas z Litvy s koněm Clarity. Za ním skončili Ital Juan Carlos Garcia s Artiste du Guerpre a slovenský jezdec Igor Šulek na Wavo Lampard. Kompletní informace k závodům, startovní i výsledkové listiny a další zprávy najdete na webu www.csiolomouc.cz.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena