Mistrovství Evropy v korfbalu

Mistrovství Evropy v korfbalu

Evropský šampionát juniorů v korfbalu se před několika dny konal v Olomouci v hale Univerzity Palackého. Turnaj vyvrcholil bojem o konečné umístění a skutečným vrcholem pak byl finálový zápas, ve kterém se střetli odvěcí rivalové - týmy Nizozemska a Belgie.

Český korfbalový svaz, ve spolupráci s magistrátem města Olomouce, Olomouckým krajem a Univerzitou Palackého, pořádal tuto vrcholnou akci, která se koná vždy ve čtyřletém intervalu, kdy si nejlepší evropští junioři změří síly a bojují o titul Mistra Evropy a o postup na juniorský světový šampionát. Významným partnerem pořadatelů se stala společnost NUTREND, která byla hlavním dodavatelem pitného režimu pro sportovce, členy Jury a rozhodčí.

Česká reprezentace začala nevydařeným vstupem do turnaje, kdy v základní skupině prohrála postupně s Belgií, Německem a Anglií, až nakonec porazila Polsko a dostala se tak do skupiny o 5.-8.místo, kde byl hlavním cílem boj o postup na juniorské Mistrovství světa, který má přímo zajištěno pouze prvních pět týmů z evropského šampionátu. Reprezentace České republiky v této skupině nejprve porazila tým Ruska a ve finálový den se střetla v boji o konečné páté místo s týmem Katalánska, který před zaplněným hledištěm zcela deklasovala. Vybojovala tak vysněný postup na Mistrovství světa - to se bude konat v roce 2016 v Polsku.

Titul Mistra Evropy vybojovala překvapivě Belgie, která přerušila dlouholeté kralování Nizozemců. V úchvatném finálovém zápase dotahovali Nizozemci během druhého poločasu až pěti košovou ztrátu a 0,1 vteřiny před závěrečným klaksonem dokázali srovnat na 23:23 a o vítězi muselo rozhodnout prodloužení.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena