Proč je skvělé běhat traily

Proč je skvělé běhat traily

Když jsem začínala běhat, vyhovovalo nám běhání ve městě. Jenže pak jsem se ze silnic přesunula do parků, lesoparků a pak do lesa a do hor. Když bych měla říct, kde nejraději běhám, je to právě tam. Proč?

Mám to místo výletu
Dříve mě v horách bavily túry, teď tam běhám. Líbí se mi, že díky běhu toho stihnu vidět více a že se tak dostanu na velmi zajímavá místa. Kamkoliv přijedeme, jdeme se s Michalem proběhnout. Viděli jsme tak čajové plantáže v Jižní Indii, vyběhli si na nejvyšší horu řeckého ostrova Kos, sledovali krajinu v Dolomitech nebo rádi poznáváme i Česko. Rádi si výlety plánujeme – je to taková rychlostní turistika – do prudkých kopců chodíme, rovinky a z kopce běžíme.

Na každém kopci je výhled
Dříve jsem kopce nenáviděla, a když mě Michal vzal na první velký běžecký výlet do Svatého Jána pod Skalou, pěně si to ode mne „slíznul“. Do kopce jsem funěla jako lokomotiva a myslela si, že to snad a ni nepřežiju. Jen pak jsem si to v hlavě přehodila, naučila se techniku a teď kopce naopak zbožňuji. Vím totiž, že ta dřina se vyplatí – na každém vrcholu, když to počasí dovolí, čeká ten nejkrásnější výhled. S kopcema mi pomáhá několik věcí – velmi se mi osvědčily hůlky, do kterých se můžu zapřít a šetřím si tak nohy a kolena, ale také mi fungují energetické tyčinky. Jím je co půl hodiny. Mým favoritem jsou teď Fruit Energy Bar.

Jsem na čerstvém vzduchu
Hodně lidí mi říká, že teď vypadám prostě báječně. Samozřejmě že v tom roli hraje několik faktorů – hodně se hýbu, dobře jím, dělám, co mě baví a také jsem hodně venku a ne zavřená doma. Když jsem na horách, tak se všechny starosti rozpustí a já vnímám krajinu a přírodu kolem sebe. Skvěle mi to pomůže ošálit i hlavu – tak pak nemyslím ani na to, že ten kopec je tak prudký nebo že už nemůžu. Díky přírodě a dostatku kyslíku jsem i zdravější a mám lepší imunitu.

Poznávám sama sebe
Zejména náročné horské trailové závody jsou výzvou. Někdy vedou terénem, o kterém bych vůbec neřekla, že ho zvládnu. Nejhorší pro mě není lézt po skalách nebo kamení, ale nemám ráda kluzké povrchy – drobné kamínky a zejména roztopený sníh, který zbyl ze zimy. Ten se teplem změní na malé ledové krystalky a ty pěkně kloužou. Jedno však vím jistě, když se nebojím a trochu to pustím, jde to mnohem lépe, než když jsem příliš opatrná. A když doběhnu do cíle? Tak to je jedna z nekrásnějších chvil, které fakt miluji.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena