4 důležité věci, které potřebuje úplně každý běžec

4 důležité věci, které potřebuje úplně každý běžec

Být běžcem neznamená jenom pravidelně trénovat a makat na svém těle a kondici. Pokud tento sport chcete brát vážně, budete k tomu potřebovat ještě toto:

Vůle
Ta hlava! Když se postaví, tak mnohdy přes ní nejede vlak – nechce se jít běhat a nechce. Mnohdy může být příčinou velké únava nebo přetrénování, ale často za to může hlavně pohodlnost. Když máte silnou vůli a hlavu „přelstíte“, tak pak zjistíte, že se vám vlastně běží krásně a že by byla škoda nejít. Pokud trénujete s nějakým cílem, tak je vůle jednou z nejdůležitějších věcí.

Trpělivost
Mnoho začínajících nebo sezónních běžců chce všechno hned – okamžitě běhat rychle, okamžitě uběhnout maraton, okamžitě se zlepšit. Jenže vše má svůj čas a předchází tomu i určitá příprava a trénink. Pokud nebudete trpěliví, nikam pořádně nedojdete – tedy nedoběhnete. Vše proto dělejte postupně a poslouchejte přitom také svoje tělo.

Motivace
Je tak důležitá! A nemusí to být hned něco velikého či převratného. Stačí i malý cíl – třeba uběhnout bez přestávky pět kilometrů nebo zrychlit se na určitém úseku. Je potřeba vědět, co chci. Třeba i běhat proto, abych byl v přírodě a abych byl na čerstvém vzduchu. Abych se viděl s kamarády….bez vnitřní motivace vás běhání vůbec nebude bavit.

Pozitivní myšlení
Neberte běhání zas až tak vážně! Nejdůležitější je stejně z něho mít hezký a příjemný vnitřní pocit. Výkony a vylepšování se je super, ale vždy je potřeba vždy musí převládat hlavně ta pozitiva před negativy. A když budete věřit, že to půjde a že to dokážete, tak se to taky tak stane! Je to vyzkoušeno!

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena