Co mám jíst večer po cvičení?

Co mám jíst večer po cvičení?

Dobrý den, aktivně cvičím 4 i 5 dní v týdnu. Chodím do posilovny a na různá kolektivní cvičení, jako je aerobik. Hodiny cvičení mám většinou večer, začnu kolem 5 hodiny večer a domu se vracím kolem 8 nebo 9 hodiny večerní. Cítím se unavená a hladová, protože jsem jedla třeba naposledy kolem 4 odpoledne. Měla bych i tak večer něco jíst a co? Děkuji za odpověď. Iva

Zjevně jste velmi fyzicky aktivní a tomu musí odpovídat i vaše výživa, jinak budete váš organismus doslova ruinovat.

Váš energetický příjem musí odpovídat zvýšenému energetickému výdeji, pokud není vašim záměrem snižovat tělesnou váhu, respektive odbourávat podkožní tuk. Zřejmě ne, protože o tom nic neuvádíte.

Vzhledem k délce vašich aktivit - a z vašeho popisu vyplývá, že se jedná minimálně o dvě hodiny, musíte se předzásobit dostatečnými energetickými zdroji a je tedy velmi důležité, co před tréninkem jíte. Mělo by se v ideálním případě jednat o dobře a snadno vstřebatelné polysacharidy (škroby), které se budou pomalu a hlavně postupně vstřebávat a tak dodávat energii po celou dobu vašeho cvičení.

Doporučuji vám cca hodinu nebo hodinu a půl před cvičením konzumovat instantní kaši B4 ACTIVITY, která splňuje výše uvedené požadavky na zásobování energií. Pokud byste cítila v průběhu aktivity nedostatek energie a přepadla by vás energetická krize, tak doporučuji, abyste měla po ruce energetické tablety CARBONEX. Jsou v praktickém balení, takže je můžete mít neustále v tašce a použít, když budete vyčerpaná a budete mít pocit, že už nemůžete dál.

Ovšem velmi důležité, ba rozhodující, je, jaké výživové opatření provedete po tréninku. To nejhorší, co můžete udělat, je neudělat nic - tedy se nenajíst. Svaly nutně potřebují doplnit vyčerpané energetické zásoby a zároveň je třeba zajistit i regeneraci svalové bílkoviny, zvláště když také chodíte do posilovny. Pokud to neuděláte, tak vaše snaha by byla kontraproduktivní.

Ideální pro vás by bylo použít po návratu domů instantní koktejl T–MEAL FRUITY, který představuje plnohodnotnou náhražku stravy s dostatkem kvalitních bílkovin a sacharidů a vlákniny. Tekutá forma zabezpečí rychlé trávení a vstřebávání, takže nápoj nebude "ležet" v žaludku a velmi rychle se potřebné živiny dostanou na místo potřeby. A nemusíte mít obavy, že sacharidy se ve večerní době přemění na tuky - vyčerpané svaly je všechny využijí právě na obnovu vyčerpaného svalového glykogenu. Budete možná překvapená, pokud zařadíte tyto přípravky, jak se zlepší vaše zotavení a zároveň výkonnost ve vašich pohybových aktivitách. Jako zdravou svačinku v průběhu dne nebo cca 1 hodinu před cvičením pak můžete zvolit tyčinku WELLNESS CAKE.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena