Na co se „jede“ pražský půlmaraton

Na co se „jede“ pražský půlmaraton

Každý rok je půlmaraton v Praze jedním z největších běžeckých svátků. Nejen, že do ulic vyběhne 11000 lidí, ale pro nás je to srdcovka – tady jsme se před čtyřmi lety seznámili a minulý rok jsme tu přímo při závodě i vzali. Jak jsme oslavili naše roční výročí a jaké to bylo?

Dvacet jedna kilometrů miluji, je to moje nejmilejší trasa, proto už ani nedokážu spočítat, kolik jsem půlmaratonů běžela. Jenže pražský má velké kouzlo – atmosférou, tím že byl mým prvním i tím, že jsem tu potkala Michala a měli jsme tu spolu svatbu.

Jenže půlmaraton má svá specifika, na které je nutné se připravit. Velmi důležité je mít pohodlné a vyzkoušené funkční oblečení, které nikde nedře a dobře odvádí pot, stejně tak jako dobře otestované běžecké boty. K tomu vždy potřebuji také pravidelně pít nejlépe iontový nápoj a jíst, protože mi jinak rychle klesne v těle cukr a já jsem pak bez energie. Závod si tedy rozděluji do tří úseků a jím na každém 5. kilometru. Na prvním pětce Carbonex, na desítce kousek energetické Voltage tyčinky – mám ji vyzkoušenou z dlouhých trialových závodů – nedráždí mi žaludek, trochu zasytí, ale přitom není těžká a dodá mi sílu. Na 15. kilometru si zase dávám tabletu Carbonexu, který pak na občerstvovačce zapiju vodou.

Díky tomu mám pak stabilní energii a běží se mi dobře. Sobotní půlmaraton byl krásný – nádherné slunečné počasí, nezaměnitelná atmosféra a také rozkvetlá Praha - to všechno stálo za to. A moje srdce plesalo, když jsem dvakrát běžela okolo letenských schodů, tam jsme si totiž loni řekli své „ano“. V cíli mě čekal Michal, který měl obvzláště důvod k radosti, dal si totiž svůj osobáček a tomu mu Nutrend také přispěl.

Text: Soňa, Running2.cz

Foto: kredit foto. Honza Vošáhlík

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena