Na MS handicapovaných cyklistů to Čechům cinkalo!

Na MS handicapovaných cyklistů to Čechům cinkalo!

Vrcholem sezóny pro handicapované cyklisty bylo o uplynulém víknedu mistrovství světa v silniční cyklistice ve švýcarském Nottwil. Na MS byly vypsány disciplíny časovka a silniční závod. Hned první den byl pro české reprezentanty úspěšný. Tereza Diepoldová a Jiří Hindra získali bronzové medaile.

Členka NUTREND Teamu Tereza Diepoldová v náročné, kopcovité časovce potvrdila vynikající formu a také 100% návrat po roční zdravotní a studijní pauze zpět do absolutní světové špičky kategorie C2. Studentka FTVS UK a závodnice Nutrend Specialized Racing týmu v polovině závodu držela třetí příčku a ve strhujícím závěru se jí podařilo medailové umístění udržet i v cíli.

V prestižní kategorii C4 se další reprezentant NUTREND Teamu Jiří Ježek dokázal probojovat do elitní světové desítky a jeho radost v cíli, respekt soupeřů i diváků byly neskrývané. Nejúspěšnější handicapovaný cyklista planety znovu prokázal, proč je světově uznávanou sportovní celebritou, když se po velmi vážném, život ohrožujícím zranění v minulém roce dokázal vrátit zpět do
světového profipelotonu handicapovaných cyklistů.

Sobotní den byl pro českou reprezentaci také medailový. Ivo Koblasa získal bronz v silničním závodě. Přes nepříznivé počasí vybojoval medaili v cílovém spurtu při dojezdu hlavní skupiny jezdců. Členové teamu Nutrend Specialized závodili co to dalo a dovezli 4., 9. a 10. místo. Velmi dobře si znovu vedla Tereza Diepoldová, která se po celý závod pohybovala na medailových pozicích a nakonec obsadila čtvrtou příčku. Další člen Nutrend Specialized teamu Tomáš Kajnar obsadil v kategorii C5 10. místo.

Nutrenďák Jirka Ježek si z mistrovství světa odváží cenné poznatky do budoucího tréninku, který je směřován na paralympiadu Rio 2016. V sobotním závodě silničního závodu vybojoval v cílovém spurtu 9. místo. Jirka popisuje své pocity: „Do poloviny závodu jsem byl schopný jet s nejlepšími v čelní skupině, ale pak už to prostě nešlo. Ti nejlepší byli opravdu nad moje síly. I tak z toho v cíli bylo 9. místo. Poctivě vydřené...Kolo bylo super, trať super, výživa byla super, servis jsem měl super - jen ten závodník... J. Těžko můžu říct, že jsem spokojený, ale v danou chvíli je to fakt maximum možného. Víc jsem neudýchal, neutáhl. Ale stoprocentně vím, že se to časem dá zlepšit! A navíc, tohle mistrovství světa pro mě stejně dopadlo mnohem líp, než to loňské v GreenvilleJ. Díky všem za podporu na místě, i na dálku!!

Co víc dodat…… Nutrend Specialized teamu a Jirku Ježkovi moc gratulujeme za skvělou reprezentaci!! Jen tak dál! Držíme pěsti!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena