Ohlednutí za Salzkammergut

Ohlednutí za Salzkammergut

Ojedinělý závod v rakouských Alpách je Salzkammergut. Krásné prostředí a náročné závodní tratě, to jsou atributy, které lákají cyklisty ze všech koutů Evropy. V letošním roce se do tohoto závodu zapsalo rekordních 5000 účastníků.

Nutrend na takto ojedinělé akci nechyběl a byl reprezentován hned dvěma zástupci. Petr Štastný a Tomáš Zlámal z teamu Petr Čech sport MTB teamu se vydali pokořit jedny z nejdelších tratí na tomto závodě. Petr Šťastný se účastnil poprvé, vybral si trasu 120km a přivezl si domů zlatou medaili! Petr se s námi podělil o pár zážitků:

1. Petře, letos byl Váš první start na Salzkammergut?

Ano, byl to můj první start na Salzu. Už když jsem začínal s kolem, tak jsem míval na stole každý rok leták s tímto závodem. Věděl jsem, že se jednou odhodlám objet to dvoukilo. Letos jsem se tam konečně podíval, i když pro začátek "jen" na tu 120ku. :)

2. Co Vás vedlo k tomu, se tohoto závodu zúčastnit?

Jak už jsem psal, tento závod jsem měl v hledáčku už dlouho. A jsem moc rád, že jsem se mohl konečně zúčastnit takto mezi Čechy oblíbeného a těžkého závodu.

3. Jste spokojen se svým výkonem? Jak se Vám jelo?

Naštěstí jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu, takže jsem to hned od startu napálil a byl jsem až překvapen, že jsem vydržel jet s těmi nejlepšími. Po startu jely nohy parádně, ale asi v půlce trasy jsem pochopil, že pravý Salz teprve začíná a začalo se to zajídat. Stálo to hodně přemáhání, ale nakonec to klaplo, takže musím být spokojen. :)

4. Pojedete i příští rok?

V cíli, a vlastně ještě dva dny po závodě, jsem byl tak zničený, že jsem nechtěl o kole ani slyšet, natož o Salzkammergutu. Ale pokud budu mít tu možnost, určitě se sem rád vrátím a třeba se hecnu i na to dvoukilo.

5. Jak jste se na závod připravoval?

Týden před závodem jsem jel těžký ultramaraton OBR Drásal, na který jsem se těšil a připravoval. Mimo jiné taky na soustředění v Livignu, ze kterého jsem přijel jen 2 dny před závodem a vůbec jsem netušil, co to udělá. Takže jsem spíš těžil z přípravy na Drásala. Horší bylo jen stihnout si po tak náročném závodě alespoň trochu odpočinout, ale naštěstí jsem to objel. :)

6. Použil jste nějaké výrobky od Nutrendu během závodu?

Ano, Nutrend je partnerem našeho týmu a jelikož to byl dlouhý závod, měl jsem toho opravdu hodně. Od tyčinek VOLTAGE ENERGY CAKE a POWER BIKE BAR, přes velmi dobrou novinku JUST FRUIT SPORT, až po nějaký ten gel. A protože bylo opravdu velké vedro, tak především hodně bidonů s ISODRINXem i pár MAGNESLIFE na křeče.

7. Co bylo v závodě nejtěžší?

Pro mě bylo určitě nejtěžší to, že jsem jel velmi těžký závod jen týden předtím. Dál mě trochu stresovalo vysoké startovní číslo, ale nakonec se dalo hned po startu dobře předjíždět, takže úplně v pohodě. Co se trasy týče, tak byl nejhorší kopec z Hallstadttu asi v půlce závodu. Něco tak prudkého jsem v životě neviděl, natož jel na kole. Tam to bolelo asi nejvíc.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena