Vítězství v Edinburghu

Vítězství v Edinburghu

Centrum skotského Edinburghu se o víkendu proměnilo v závodní dráhu pro cyklisty - už podruhé tu byla připravena sprinterská trať do kopce. Oproti loňsku tvořil první část trasy asfalt a teprve cílová rovinka byla vydlážděna pěkně kluzkými kostkami.

Nejlepší jezdci ji zvládali pod 30 sekund.
Závodní úsek byl v obležení více než dvou tisícovek diváků, kteří byli zvědaví, jak si s kopcem poradí celkem 40 expertů Hill Chasers. Ti si museli v dopolední kvalifikaci vyjet večerní finále při účasti více než 200 přihlášených. Člen NUTREND Teamu Michal Prokop potvrdil roli favorita, zvítězil už ve kvalifikaci a porazil tak loňského vítěze Moynihana.
Formát závodu byl prostý, startovalo se po deseti závodnících a prvních pět jezdců vždy postoupilo až do super finálové jízdy, která se jede v pěticích. Pro Michala to byla už třetí účast na Red Bull Hill Chasers. V minulých letech měl bohužel smůlu s technickými závadami - loni přetrhl na startu kazetu a předloni zase řetěz. Tentokrát se však závod obešel bez komplikací a Michal konečně vyhrál v čase 00:27:579 před favorizovaným Liamem Moynihanem a Andrewem Youngem, který skončil třetí. „Konečně se mi podařilo po dvou neúspěšných ročnících zvítězit,“ řekl po závodu náš borec. „Atmosféra byla úžasná a lidé nás neskutečně hnali do kopce. Mám toho plný kecky, 4X kolo není ideální volba, nohy bolely, chtělo se mi zvracet, ale vyšlo to! Ten formát je opravdu ojedinělý, kde jinde můžete závodit proti silničářovi, bikrosákovi nebo crosařovi...?!"

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena