10 000 kroků pro zdraví

10 000 kroků pro zdraví

Pravidelné cvičení, běh cyklistika, to vše nám zlepšuje kondici a v konečném důsledku také zdraví. Občas ale zapomínáme na úplný základ - na chůzi.

Běh a obecně cvičení ve vyšší a vysoké intenzitě nám posune kondici výše a neměli bychom se ho vzdávat, ale měli bychom myslet i na chůzi. Chůze je základní pohyb, který je pro tělo naprosto nejpřirozenější. Lehká zátěž, kterou vytváří, pak pomáhá k správné funkci srdce a dokáže doslova působit léčivě.

I ve dnech, kdy máme naplánovaný odpočinek - po těžkém tréninku nebo závodě, bychom neměli zahálet úplně. Každý den, bez ohledu na tréninkový plán, bychom měli udělat alespoň 10 000 kroků.

Nízká intenzita cvičení při chůzi by se mohla zdát jako zbytečná, nepřináší totiž ani budování vytrvalosti, ani nemůžeme očekávat posílení svalů. Je však velmi důležitá pro naše srdce. To sice při vyšší, ať již aerobní nebo anaerobní intenzitě, posiluje, ale také mu vyšší intenzity škodí. Abychom to kompenzovali, nepomáhá mu práce v úplném klidu, ale v mírné zátěži. Chůze napomáhá kardiovaskulárnímu systému fungovat správně, lépe se distribuuje krev v těle a odplavují toxiny.

Pokud tedy chcete podpořit své zdraví. Občas zaparkujte auto o kousek dál od domu nebo od práce, vystupte o jednu dvě zastávky autobusu dříve a projděte se. V práci se občas zvedněte od stolu a udělejte si pár kroků sejděte pár pater, obejděte kanceláře, uvidíte, že dosáhnout 10 000 kroků není zase tak těžké.

Text: Michal, Running2.cz

Víte jak rozhýbat až 660 svalů?

Inspirujte se v článku.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena