5 důvodů, proč začít běhat v přírodě

5 důvodů, proč začít běhat v přírodě

Jste milovníky rovinek a asfaltu? Běháte především ve městě? Tak právě teď je čas vyrazit do přírody a zkusit něco nového. Řekneme vám proč:

Důvod č. 1: Posílíte své tělo

Běhání v přírodě je jiné, než běhání na pevném povrchu – zdoláváte kameny, trávu, hlínu, větvičky, kořeny, jehličí, ale také nerovnosti a kopce. Ale právě to nohám svědčí. Posilujete tak nejenom svoje kotníky a svaly na nohách, ale také střed těla a další svaly – zapojují se více, než při „klasickém“ běhu. Navíc například u seběhů musíte více zapojovat i ruce, takže budou více makat i ty. A pak je tu další benefit - měkký povrch je lepší a šetrnější pro kolena.

Důvod č. 2: Vyčistíte si hlavu

Běhání v přírodě a v horách je tak nabíjející a krásné! Nádherná okolní krajina dá zapomenout na všechny starosti, budete jen tady a teď. Urovnáte si v hlavě všechny své myšlenky a třeba pak vůbec nebudete na nic myslet. Uvidíte, že po každém běhu se budete cítit možná fyzicky unavení, ale více nabití energií a dobrou náladou.

Důvod č. 3: Budete na čerstvém vzduchu

Proč nebýt více tam, kde je čistější vzduch, nejezdí tam auta a nekouří komíny? Běhání ve městě je fajn, ale pokud běháte okolo frekventované silnice, může naopak škodit. V horách a venku je vzduch průzračně čistý a tak se vám bude běhat o to lépe.

Důvod č. 4: Nebudete se nudit

Máte občas při běhu problémy s myšlenkami? Neustále myslíte na to, že vás něco bolí nebo že už nemůžete? Tady hlavu hezky zaměstnáte – venku v přírodě je neustále na co se dívat a objevovat, navíc musíte více dávat pozor na to, kam šlapete a sledovat terén. Pak vše rychleji ubíhá a nestačíte se pak divit, kolik toho máte už za sebou.

Důvod č. 5: Poznáte nová místa

Díky běhání vás to zavede na místa, kam byste se jindy ani nevydali a brzy zjistíte, že existují krásná zákoutí, kolem kterých jste jen jezdili nebo chodili, ale nikdy jste je neviděli. Fajn je si i plánovat běžecké výlety, takže toho více poznáte. Můžete si třeba udělat okruh nebo někam dojet třeba vlakem a běžet zpátky do svého bydliště. Často tak poznáváme i krajinu na dovolené – vždy si všechno proběhneme a více tak i dané místo „nasajeme“ a prožijeme.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena