5 skvělých věcí, které vám usnadní běh

5 skvělých věcí, které vám usnadní běh

Jasně, že toho k běhání není příliš potřeba. Nazujete tenisky a jdete. Jenže, je tu pár prověřených věcí, díky kterým se nám běhá lépe a komfortněji. Jaké to jsou?

Tip č.1: Funkční kšiltovka

Nyní, když je hodně slunce a teploty letí strmě nahoru, nevycházíme na trénink bez kvalitní kšiltovky z funkčního materiálu. Na rozdíl od klasické kšiltovky není tak pevná, lépe sedí, dobře odvádí pot od hlavy (takže vám nebude stékat do očí a štípat vás pak v nich), výborně větrá a extrémně rychle usychá. Některé mají v materiálu také UV filtr a antibakteriální složky. Kšilt vám bude skvěle stínit před sluncem, ochrání částečně i obličej a nos před ostrými UV paprsky a hlava bude chráněná před úpalem. Kšiltovka je skvělá i při rozmarech počasí, když začne pršet, nestříká vám pak déšť do očí.

Tip č. 2: Běžecká vesta

Pokud máte rádi delší běhy, chce to mít s sebou pár důležitých věcí, jako dostatek vody, něco k jídlu (například energetické tyčinky nebo gely), nějakou tenkou větrovku kvůli možným změnám počasí a taky je dobré mít kam dát doklady, peníze a mobil. Tohle všechno velmi snadno pojme běžecká vesta. Ta kvalitní se navíc postará o to, že ani se spoustou věcí o ní nebudete vědět. Vodu si dáte dopředu do měkkých soft lahví a zbytek věcí dáte dozadu. Vesta by vám měla sedět jako druhá kůže, proto dobře vybírejte velikost a vestu si nejprve zkuste. Existují také jiné modely pro ženy a jiné pro muže.

Tip č. 3: Ochranná UV tyčinka

Spálený nos, krk nebo uši, to může být pěkně nepříjemné a bolestivé. Proto je vhodné mít s sebou malou UV tyčinku, která nezabere téměř žádné místo, nevylije se a můžete ji použít, kde se vám zachce, třeba na tváře, na rty, ale i na ruce, ramena a krk. Tyto ochranné tyčinky jsou nejlepší s minerálními UV filtry, které okamžitě odrážejí sluneční paprsky a nemusíte čekat, až přípravek začne účinkovat.

Tip č. 4: Samozatmavovací brýle

Bez kvalitních, sportovních brýlí nás při běhání téměř neuvidíte, nosíme je dokonce i když je tma. Jak to? Používáme totiž takzvané fotochromatické brýle, které jsou úplně čiré, avšak při UV záření se začnou zatmavovat, podle jeho míry. Když je ostré slunce, jsou brýle úplně černé, když jsme třeba v lese nebo je šero, tak se skla zase odtmaví. Výborné jsou také k mechanické ochraně očí, což oceníte na prašných místech nebo v lese, kde jsou nepříjemné, všudypřítomné větvičky.

Tip č. 5: Tejpy

Tejpovací pásky jsou skvělé k fyzioterapii, regeneraci a k podpoře svalů. Skvělé je mít pár pásků nastříhaných i u sebe při běhu. Už nás mnohokrát zachránily. Například v situacích, když nás dřela bota a dělal se nám puchýř na noze, při odřených rukách z hůlek, výborně také chrání u žen jemnou kůži pod ňadry, kterou často rozedírají mokré zpocené podprsenky nebo i u mužů hrudní pás k běžeckým hodinkám. Někdy může tejp posloužit i jako náplast.

Text: Soňa z Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena