AUTHOR Pražská padesátka 2014

AUTHOR Pražská padesátka 2014

V sobotu 20. září se uskutečnil 16. ročník tradičního cyklistického závodu AUTHOR Pražská padesátka, což je největší cyklistická akce pro širokou veřejnost na území hlavního města Prahy.

NUTREND se tohoto předposledního závodu v rámci Author Maraton Tour, který se konal pod záštitou pražského primátora Tomáše Hudečka a starostky MČ Praha 6 Marie Kousalíkové, zúčastnil se svým stánkem a závodníci měli na trati k dispozici tradičně UNISPORT a tyčinky Müsli energy bar.

Na padesátikilometrovou trať se v deset hodin dopoledne vydalo téměř 800 jezdců a většina cyklistů ji stihla absolvovat za slunečného počasí. Kapky deště zastihly až poslední opozdilce. Závodníkům však jízdu znepříjemňovalo bahno na trati z vydatné bouřky předchozí noci, takže všichni dojeli náležitě „vyzdobeni“ hnědými pihami na obličejích i dresech. Ze stejného důvodu také došlo k několika pádům.

Přestože se jedná o amatérský závod a atmosféra je každoročně více než přátelská, dosažení dobrého výsledku je prestižní záležitostí. Skleněnou trofej starostky MČ Praha 6 Marie Kousalíkové pro nejrychlejšího muže závodu si v čase 1:40:57.0 vyjel Pavel Gonda. Cílovou čáru proťal o pouhých pět setin sekundy rychleji než druhý umístěný Vojtěch Jonáš, třetím mužem v cíli byl Michal Kohoutek. Nikoho zřejmě nepřekvapilo, že nejrychlejší závodnicí Author Pražské padesátky 2014 se opět, stejně jako v několika předchozích ročnících, stala Kája Polívková v čase 1:56:42.7. Vítězka tak za sebou nechala závodnice s mnohem nižším ročníkem narození. Pro druhé místo si dojela Šárka Černá a třetí místo patřilo Michaele Porazilové. Trasu závodu zvládla také jedna dvojice na tandemovém kole, a to ředitel pražského gymnázia Nad Alejí Jiří Benda se svou nevidomou dcerou Anastázií.

Během závodu měli účastníci možnost zúčastnit se doprovodného programu, občerstvit se, nakoupit si nebo se účastnit soutěží u stánků partnerů. Startovní číslo bylo také vstupenkou do tomboly, v níž mohl vyhrát některou ze sta hodnotných cen věnovaných partnery i ten poslední závodník v cíli.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena