Benjiho příprava na soutěž v Číně

Benjiho příprava na soutěž v Číně

Zatímco píši tento text ve výšce 37 000 stop nad zemí, jsem na cestě na jednu z největších kulturistických soutěží v Číně.

Zbývají poslední dva týdny. Má příprava začala přesně v ten samý den před dvěma měsíci.

Když jsem sledoval kulturistickou soutěž na čínském fitness expu, na kterém jsem byl se svým sponzorem, společností NUTREND, vybavily se mi všechny ty vzpomínky z doby, kdy jsem naposledy vstoupil na soutěžní prkna v Miami na Floridě. I když je kulturistika v Číně teprve ve vývoji, přívětivost, odvaha a pozitivní přístup a energie davu mě absolutně pohltila a nakopla k tomu, vrátit se do módu soutěžní přípravy. Samozřejmě soutěžit v zemi, která je na druhé straně světa, skýtá mnoho úskalí, a to kvůli mnoha hodinám cestování, chystání jídla, jetlagu či jazykovým bariérám. Nicméně ve finále to bude to nejmenší v porovnání s tím, že budu moci předvést svým fanouškům v Číně svou životní formu. Tehdy bylo na tomto místě rozhodnuto, že se v listopadu vrátím soutěžit na Jincheng Bodybuilding Competition ve městě Sanya.

Dietu jsem začal šesti jídly denně s postupným snižováním příjmu sacharidů týden od týdne a přidávání malého množství zdravých tuků v průběhu celé přípravy. Abych udržel metabolismus ve střehu, omezil jsem takzvané „chea-meals“ a dopřál si něco nezdravého pouze jednou do týdne.

Několik týdnů zpět mé tělo začalo stagnovat. Byl jsem stále moc těžký a váha nechtěla jít dolů tak rychle, zařadil jsem tedy HIIT tréninky, abych nechtěná kila sundal.

Tréninky jsem vždy začínal izolovanými cviky, 12 – 15 pomalých opakování v 3-5 sériích na zahřátí svalů a dosažení „mind-muscle connection“ se skupinou svalů, kterou jsem se v ten den chystal zničit. Následovaly silové a těžké cviky po 8 – 12 opakováních ve 4-6 sériích, které jsem doplňoval ještě drop-sety, super-sety a giant-sety.

Veškeré mé úsilí by ale nebylo úspěšné bez společnosti NUTREND, která mě podporuje v průběhu celé kulturistické kariéry. NUTREND mi poskytuje ty nejkvalitnější suplementy na trhu. Používám je každý den po dobu posledních pěti let a výsledky mluví za vše.

Výživové doplňky od NUTRENDU dávkuji následujícím způsobem:
- před ranním kardiem nebo prvním jídlem: CLA + Carnitine Powder a jedna dávkou spalovače Fever Plus - během kardia: 20g BCAA Mega Strong Powder 4:1:1 s melounovou příchutí je pro mě momentálně volba číslo 1 - s prvním jídlem: Multivitamin Compressed caps a TRT (testosterone booster) - mezi jídly 1-2 a 4-5: 3g HMB a 3g Argininu - před silovým tréninkem: předtréninkovka N1 nebo nový Fat Direct SHOT nebo CLA+Carnitine Powder s jednou dávkou spalovače Fever Plus - během silového tréninku: 10g BCAA Mega Strong Powder - po silovém tréninku: 100g After Training Proteinu – kvůli soutěži jsem začal místo toho používat 50g Hydro Whey a 20g ovesných vloček, 2g vitaminu C a 5g Glutaminu - před spaním s posledním jídlem: CLA + Carnitine Powder, Fat Direct night formula, ZMA

Všechno šlo podle plánu až do jednoho rána, kdy jsem při sprintu na běžícím páse uklouzl a upadl. Zranil jsem si při těžkém nárazu loket a natrhl si střední tricepsovou hlavu, což způsobilo otok ruky a pouze poloviční rozsah běžného pohybu. I přes zranění jsem pokračoval s dietou a tréninky, ale silové cvičení se na další dva týdny proměnilo akorát tak v bolestivou hodinku.

Zranění kvůli nemožnosti provádět jakékoliv tlakové cviky způsobilo asymetrii rukou. Třešničkou na dortu bylo už jen to, že jsem musel přestěhovat svou starou posilovnu do nové modernější budovy ve městě, takže můj dosavadní život jako vlastníka posilovny a osobního trenéra se tak trochu zkomplikoval. Stále jsem ale zůstal soustředěný na přípravu na soutěž, ať už bude výsledek jakýkoliv. Už jen pár dní do návratu na stage.

Jsem připraven!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena