CFM - nejmodernější výrobní technologie proteinů

CFM - nejmodernější výrobní technologie proteinů

Už se nespokojujte s průměrnými proteiny, vyžadujte kvalitu podpořenou nejmodernějšími výzkumy, kvalitní a funkční látky a nejšetrnějšími výrobními technologiemi. Proteiny zpracované nejmodernější patentovanou výrobní technologií CFM (Cross Flow Microfiltration), neboli mikrofiltrací zkříženým tokem přes keramické filtry.

Už je to několik let, co odborníci na poli potravinářského průmyslu poprvé vyzkoušeli metodu plně zachovávající nutriční hodnotu proteinových produktů. Díky této nové výrobní technologii používané právě při výrobě syrovátkového proteinu dochází k takové separaci proteinu ze syrovátky, že výsledný produkt obsahuje pouze zanedbatelné množství mléčného tuku a laktózy (mléčného cukru)a zároveň není ochuzen o účinné biologické frakce.

Výrobní technologie CFM

(Cross Flow Microfiltration)

Výrobní technologie CFM (Cross Flow Microfiltration) řeší problém, jak šetrně oddělit ušlechtilé bílkoviny ze syrovátky od dalších látek, tj. od sražených (denaturovaných) bílkovin, mléčného tuku a laktózy (mléčného cukru).
Podle posledních výzkumů je poměr sražených (denaturovaných) a nedenaturovaných bílkovin v bílkovinném zdroji spolehlivým ukazatelem jeho biologické aktivity. Čím více nedenaturovaných bílkovin proteinový zdroj obsahuje, tím vyšší biologickou účinnost proteinový produkt má.

Moderní separační metoda, také zvaná mikrofiltrace se zkříženým tokem, používá speciální keramické filtry, které propouštějí pouze syrovátkový protein, zatímco ostatní nežádoucí složky zůstávají uvnitř filtru. Jde tedy o nechemickou technologii, což je velmi důležité, při které je syrovátkový protein velice šetrně oddělen. Při CFM technologii nepřichází bílkovina do styku se žádnými chemikáliemi (např. kyselina chlorovodíková nebo louh sodný), které se běžně při výrobě bílkovinných izolátů a koncentrátů používají. Metoda CFM je tedy čistě fyzikální, nechemická metoda, při které nedochází k chemickým změnám syrovátkového proteinu. Syrovátkový protein získáme na konci celého výrobního technologického procesu ve zcela přírodní a čisté formě. To je hlavním důvodem, proč je jeho biologická hodnota a využitelnost tak vysoká.

Kvalita syrovátkového proteinu vyrobeného technologií CFM je dána především obsahem jednotlivých biologicky účinných frakcí, které díky nechemickému zpracování v proteinu zůstávají. Patří mezi ně glykomakropeptidy, biologicky aktivní proteiny, které pozitivně působí na trávicí trakt a kontrolují náš apetit, významně zvyšují absorpci nutričně důležitého vápníku a také podporují funkci imunitního systému. Dále imunoglobuliny, protilátky podporující imunitu, a laktoferiny, které fungují jako antiviry s antibakteriálním účinkem. Mezi další zachované účinné frakce patří alfa-laktalbuminy, které obsahují velké množství esenciálních a podmíněně esenciálních (semiesenciálních) aminokyselin. Všechny tyto frakce mají v organismu specifické působení a kladně ovlivňují svalový růst prostřednictvím stimulace produkce silně anabolického růstového faktoru IGF-1. Významná je také podpora imunitního systému, který je především v době náročného tréninku velice ohrožený.

Technologie CFM (Cross Flow Microfiltration) umožňuje zachovat přirozenou vysokou biologickou hodnotu a nejefektivnější rovnováhu mezi obsaženými bílkovinami a sacharidy. Během výroby dochází k odfiltrování většiny tuku a laktózy, zůstane tak jenom čistý a rychle a snadno vstřebatelný a stravitelný 90% protein. To ocení zejména ti, kteří požadují kvalitní bílkovinu s co nejnižším obsahem tuků a cukrů (vrcholoví sportovci, jedinci v redukčních dietách).

Klíčové výhody výrobní technologie CFM (Gross Flow Microfiltration)

  • minimum denaturovaných bílkovin
  • zachování biologicky účinných frakcí bílkovin
  • oddělení bílkovin bez použití chemikálií
  • syrovátkový protein obsahuje více vápníku a méně sodíku
  • zachovány zůstávají látky podporující imunitu organismu (alfa-laktalbuminy, imunoglobulinya glykomakropeptidy)
  • maximálně možná podpora stimulace produkce silně anabolického růstového faktoru IGF-1

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena