Co děláme, když doběhneme závod

Co děláme, když doběhneme závod

Právě teď je sezóna plná závodů. Každý víkend se běží malé, regionální, i ty velké. Na silnici, v horách i v přírodě. Co dělat v cíli?

Těsně po doběhu

Když protneme cílovou čáru, je potřeba se chvíli vydýchat. Protože okamžitě hned nejdeme do zázemí nebo do šaten, jako první přijde na řadu voda, která je vždy připravená. Pijeme neperlivou. V cíli bývá připravené občerstvení. Liší se to od závodů, ale nejčastěji si dáme kousek banánu nebo pomeranč. Pak se protáhneme, aby nás nebolely svaly.

Když si vyzvedneme tašky
Zvlášť pokud je zima, je důležité se převléknout do suchého. V naší tašce nosíme náhradní, suché oblečení. Když se převlékáme, namícháme si regenerační drink. Výborně funguje Regener. Nejvíce nám chutná příchuť červené ovoce. Ten vypijeme do půl hodiny po výkonu a ještě zapijeme vodou, například naší oblíbenou Nartes.

Jíme

Pokud to jde, jdeme se najíst normálního jídla. Tělo potřebuje energii. Ne vždy je to ale možné, tak na řadu přichází proteinová tyčinka. Výborně zasytí a dodá tělu vše, co mu chybí. Také zažene hlad do doby, než se najíme. Líbí se nám, že ji vždy můžeme mít s sebou a že můžeme střídat i příchutě. Třeba takové tiramisu nebo slaný karamel, tak pro ty máme slabost.

Regenerujeme
Po závodech velmi rádi jdeme do vířivky nebo do sauny. Svaly se uvolní a nebolí pak tolik. Doma pomůže teplá vana s arnikovou koupelí, nebo máme rádi arnikový sprchový gel. Pak se namažeme uvolňujícím přípravkem na svaly a velmi dobré je použít také masážní válec. Masírování na něm sice bolí jako čert, ale velmi účinně pomáhá.

Den po závodě nezahálíme

Není dobré druhý den jen ležet a nedělat nic. To pak začne bolet celé tělo. Naopak - svaly potřebují pohyb. Proto je skvělý lehký regenerační běh – pomalý. Klidně do pěti kilometrů nebo se jdeme projít. Pak jsme ve formě a připraveni na další tréninky.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena