COOL PROTEIN SHAKE představuje ideální produkt pro doplnění komplexních živin

COOL PROTEIN SHAKE představuje ideální produkt pro doplnění komplexních živin

COOL PROTEIN SHAKE představuje ideální produkt pro doplnění komplexních živin, a to kdykoliv v průběhu dne.

Základem produktu je proteinová směs, kterou tvoří kombinace prvotřídní syrovátkové bílkoviny a kaseinu. Na rozdíl od běžného mléka, kde kasein představuje přibližně 4/5 z obsažené bílkoviny a cca 1/5 syrovátkové bílkoviny, je v produktu COOL PROTEIN SHAKE majoritní bílkovinou právě ta syrovátková! Rozdíl mezi oběma typy bílkoviny je z hlediska trávení ve schopnosti dodat tělu aminokyseliny odlišném čase. Zatímco kasein se v žaludku stává sraženinou a jeho trávení je tak pomalejší, syrovátková bílkovina zůstává v žaludku kapalinou a je tak snadněji stravitelná. Podobný poměr kaseinu a syrovátkové bílkoviny jako je v produktu COOL PROTEIN SHAKE nabízí i lidské mateřské mléko, ale na rozdíl od mateřského mléka i klasického mléka disponuje produkt COOL PROTEIN SHAKE nízkým obsahem laktózy.

Sacharidovou složku produktu COOL PROTEIN SHAKE představuje hydrolyzovaný škrob s vyšším obsahem amylopektinu. Amylopektin je rostlinný zásobní polysacharid s bohatě větvenou strukturou, který je zdrojem snadno dostupné energie. Vzestup glukózy po konzumaci tohoto produktu je ovlivněn obsahem ostatních živin. Produkt je slazen extrakty z oblíbené rostliny stévie.

Dle doporučení světové zdravotnické organizace (WHO) bylo složení produktu COOL PROTEIN SHAKE zaměřeno i na vyváženost vhodných forem tuků. Právě tuky by dle WHO měly představovat 15–30 % z celkové energetické hodnoty potravin přijímaných v průběhu dne a jejich forma a vzájemný poměr jsou pro zdraví velice důležité! Produkt COOL PROTEIN SHAKE byl sestaven tak, aby nabídl vhodný poměr omega 3 a omega 6 mastných kyselin, a díky tomuto poměru tak mohou být kompenzovány nedostatky běžné stravy. Významným zdrojem rostlinných omega 3 mastných kyselin v produktu představuje prášek z lněného semínka s vysokým obsahem alfa-linolenové mastné kyseliny, která má pozitivní účinek na hladinu cholesterolu v krvi.

COOL PROTEIN SHAKE dále poskytuje konzumentovi směs jedenácti vitaminů, včetně vitaminu D a také zdroj vápníku i fosforu. Vápník a fosfor se přirozeně vyskytují v mléčné bílkovině a spolu s vitaminem D jsou potřebné pro normální růst a vývoj kostí, a to nejen u dětí. Vitamin D přispívá k normální absorpci vápníku a fosforu, spolu s dalšími vitaminy také přispívá k normální funkci imunitního systému.

Produkt COOL PROTEIN SHAKE byl dále obohacen o ovesné beta-glukany, které přispívají k udržování normální hladiny cholesterolu v krvi a krevních lipidů, stejně jako přispívají k udržování tělesné hmotnosti. I přes obsah ovesných beta-glukanů zůstává produkt zcela bezlepkový!

Další důležitou surovinou tohoto výjimečného produktu je značková probiotická a prebiotická složka s názvem LactoWise™.

Aby došlo k maximálnímu využití všech živin, které nabízí produkt COOL PROTEIN SHAKE, přidali jsme do složení značkovou směs trávicích enzymů DigeZyme®. Tato směs disponuje pěti enzymy alfa-amylázy, celulázy, laktázy, lipázy a proteázy, které jsou původem z hub a prospěšných bakterií. Enzymy jsou biologické katalyzátory bílkovinné povahy, které urychlují biochemické reakce v živých organizmech. DigeZyme® představuje speciální směs enzymů s účinností prověřenou rozsáhlým vědeckým výzkumem, podpořeným klinickými studiemi. Na rozdíl od běžných živin však neprokazuje účinnost enzymů jejich hmotnost nebo koncentrace, ale naopak jejich aktivita. Již zmiňovaný vápník, obsažený v tomto produktu, navíc přispívá k funkci trávicích enzymů!

Suroviny a účinné látky v produktu COOL PROTEIN SHAKE jsou navrženy tak, aby byly pro tělo snadno dostupné, nezatěžovaly organismus a jejich účinek byl synergický. Jedná se o plnohodnotnou náhradu stravy s vyšším zastoupením bílkovin oproti běžnému doporučení WHO. Jako alternativa snadno dostupné stravy lze tento produkt použít u sportujících adolescentů, ale také například u jedinců se sníženou schopností příjmu potravy.

Autor: Michal Tůček
product manager Nutrend

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena