CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D

CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D

Kurkuma je původem indické koření, které je již delší dobu zkoumáno v rámci potenciálu pro lékařskou i vědeckou veřejnost.

Studie provedené v minulosti související s užíváním extraktu z kurkumy (kurkuminu), prokázaly významný efekt při oxidačních a zánětlivých stavech, dále při metabolickém syndromu, při artritidě, úzkosti a hyperlipidémii.

Některé výsledky studií také ukazují na to, že polyfenol kurkumin patří mezi nejvýznamnější kurkuminoidy a může pomoci například při zánětlivých stavech vyvolaných náročným cvičením souvisejícím s bolestí svalů. Díky tomu by se mohlo při užívání extraktů z kurkumy zlepšit zotavení a výkon u aktivních sportovců.

Příjem samotného kurkuminu však nevede významně k popisovaným přínosům, a to zejména kvůli jeho špatné biologické dostupnosti. Příčinou se zdá být jeho špatná absorpce, rychlý metabolismus a také rychlá eliminace v organismu. Existuje pouze několik složek, které mohou zvýšit biologickou dostupnost kurkuminoidů. Mezi nejdůležitějšími lze jmenovat například piperin, který je hlavní aktivní složkou černého pepře a při kombinaci v komplexu s kurkuminem bylo prokázáno zvýšení biologické dostupnosti kurkuminu přibližně o 2000%.

Společnost Nutrend právě přináší na trh vysoce účinný extrakt z kurkumy pod názvem CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D, kde je kurkumin doplněný o značkový extrakt BioPerin, který pochází právě z černého pepře a jako jediný extrakt získal patentovaný status pro svou schopnost zvýšit biologickou dostupnost nutričních látek, ke kterým může být přidáván.

CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D od společnosti Nutrend je také výjimečný tím, že oba účinné extrakty jsou uloženy v lipidové kapsli s vysokým obsahem vitamínu D3. Samotný tuk obsažený v kapsli je dalším příslibem pro skvělé vstřebávání kurkuminu v těle.

Vitamin D, který je spolu s kurkuminem a piperinem do kapslí přidán přispívá mimo jiné k normální absorpci vápníku. Vitamín D také přispívá k normální funkci imunitního systému, pevnosti kostí a zubů. Protože je vitamín D rozpustný v tucích, tvoří ideálního pomocníka výše zmíněným aktivním látkám a pomáhá v jejich synergickém účinku.

Produkt CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D má výrazně vyšší využitelnost v našem těle, než většina běžných kurkuminových tablet, dostupných na trhu.

S ohledem na dlouhou řadu zmíněných benefitů souvisejících s užíváním kurkuminu, je produkt CURCUMIN + BIOPERIN + VITAMIN D od společnosti Nutrend vhodný pro všechny zájemce o zdravý životní styl.

PROTI ZÁNĚTU
Mezi oxidačním stresem a zánětem je poměrně úzký vztah. Oxidační stres je součástí chronických onemocnění a jeho patologické působení ovlivňuje zánětlivé procesy v těle. Zánětlivé stavy tedy mohou být aktivovány některými bakteriemi, různými viry, chemickou cestou, ale i fyzicky, mechanickým a psychologickým stresem, nebo třeba vysokou hladinou glukózy, vysokou hladinou specifických mastných kyselin, cigaretovým kouřem a dalšími faktory. K potlačení zánětu jsou v medicíně často používaná takzvaná činidla, která mají potenciální účinnost proti těmto typům onemocnění. Kurkumin je mimo jiné také považován jako jedno z činidel, které může blokovat určité faktory způsobující zánětlivé podněty. V některých klinických studiích se ukázalo, že kurkumin potlačuje záněty prostřednictvím mnoha různých mechanismů, které jsou v současnosti jádrem dalšího výzkumu a předmětem nových studií.

ANTIOXIDANT
Podle některých studií byl předložen důkaz o tom, že kurkumin může zvýšit sérové aktivity antioxidantů. Analýzy randomizovaných údajů, týkajících se účinnosti kurkuminoidů (účinných extraktů z kurkumy) na oxidačním stresu, ukázaly významný účinek všech sledovaných parametrů. Je nutno poznamenat, že ke všem zdrojům kurkuminoidů zahrnutým do studií, byl použit nějaký prostředek k překonání snížené biologické dostupnosti surové formy kurkuminu. Pro většinu z nich bylo použito v této souvislosti extraktu z černého pepře s obsahem piperinů. U kurkuminu bylo sledováno působení na volné radikály několika různými mechanismy a podle výsledků může kurkumin zachycovat různé formy těchto volných radikálů. Ze studií vyplývá, že kurkumin také moduluje aktivitu enzymů zapojujících se do neutralizace volných radikálů, nebo naopak může inhibovat enzymy podílející se na zvýšení oxidačních procesů. Kromě toho bylo u kurkuminu pozorováno pohlcení volných radikálů, a proto je také považován za antioxidant.

METABOLICKÝ SYNDROM
Metabolický syndrom (MS) je souhrn negativních stavů v našem těle. MS se vyvíjí v průběhu času u jedinců s genetickou predispozicí při nevhodném životním stylu, tj. při nadměrném energetickém příjmu a nedostatečné pohybové aktivitě. Do MS zahrnujeme například inzulínovou rezistence, hyperglykémii, hypertenzi, nízké hladiny HDL, zvýšené hladiny LDL, zvýšené hladiny triglyceridů a také obezitu. V souvislosti s MS bylo zjištěno, že kurkumin může oslabit několik jeho aspektů. Zajímavé změny byly zaznamenány po podání kurkuminu například v rámci zlepšení citlivosti na inzulín a optimalizaci krevního tlaku. Díky zmíněným přínosům pro zdraví získal kurkumin celosvětovou pozornost a jeho obliba a spotřeba se stále zvyšuje.

Veškeré výše zmiňované výhody lze nejlépe dosáhnout, za předpokladu, že je kurkumin podáván s činidly, jako je například piperin, zvyšující biologickou dostupnost kurkuminu. Mechanismy působení kurkuminu jsou stále zkoumány v rámci nových studií, ale již dnes je patrné, že kurkumin disponuje zajímavými benefity v rámci zdravotních přínosů.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena