Cyklistky Dukly Praha čeká křest ve World Tour

Cyklistky Dukly Praha čeká křest ve World Tour

O bezkonkurenční dominanci ženského cyklistického týmu pražské Dukly v tuzemském pelotonu není pochyb, o čemž svědčí výsledky silničních závodů úvodní části sezóny.

Šestici cyklistek Dukly Praha nyní ale čeká mezinárodní křest a rovnou v závodě nejvyšší kategorie UCI. Od 26. do 28. dubna budou startovat na závodu série World Tour v Číně. Do Asie pod taktovkou trenéra
Milana Kadlece vyrazí Jarmila Machačová, Lucie Hochmann, Kateřina Kouhotková, Nikola Bajgerová, Melisa van Neck a Tereza Neumanová.

"Dostali jsme pozvání do Číny na velký závod Tour of Chongming. Pro holky to bude první závod v takové konkurenci, ale nějaké obavy nemáme, holky jezdí dobře," řekl Milan Kadlec, který sám v Číně startoval mnohokrát.

"V podobných místech jsem několikrát byl, pro mě osobně je to známé prostředí. A rozhodně si nemyslím, že jsme bez šancí třeba na nějaký dílčí úspěch případně na slušný výsledek. Závod se jede na rovinatém profilu a to by nám mělo sedět," čiší odhodlání ze slov trenéra Dukly Prahy.

"Bude to asi hodně o sprinterských kvalitách a týmové podpoře. Doufám, že dokážeme přivést nějaké body do světového rankingu. Když bude vítr, tak ke slovu přijde i taktika," předpokládá bývalý skvělý silničář i dráhař Milan Kadlec, který věří, že při hromadných sputech by se mohly prosadit hlavně Neumannová, Hochmann a Kohoutková. "Jsou to dráhařky, sice ne vyložené sprinterky, ale spurt mají dobrý. Uvidíme, jak se s tím poperou," pokračoval Kadlec.

V téměř shodném termínu (26. - 29. dubna) se jede i velice kvalitní závod druhé kategorie UCI Gracia. I na něm se závodnice Dukly Praha představí a budou zde startovat ty cyklistky, které nepojedou do Číny a i tato schopnost, obsadit dva významné závody konkurenceschopným týmem demonstruje, že cyklistická Dukla Praha to s avizovaným budováním silného silničního ženského týmu myslí vážně.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena