Czech Beast Challenge 2014

Czech Beast Challenge 2014

Poslední srpnový víkend se konala největší CrossFitová událost ČR – Czech Beast Challenge 2014. Do Ústí nad Orlicí se již k páteční registraci sjela kompletní česká, slovenská a polská CrossFitová špička, doplněna o několik dalších vynikajících kvalifikovaných atletů a atletek z několika více či méně přilehlých zemí (Maďarsko, Itálie, Chorvatsko, Španělsko, Dánsko, Rakousko). Společnost NUTREND vyslala do boje o vítězství svůj tým ze Spartans Big One Fitness Brno.

Všichni atleti s chutí soutěžit na této CF event museli projít tříkolovou video kvalifikací. Do hlavní soutěže na základě kvalifikace postoupilo 60 mužů a 20 žen kategorie Elite. Dále byly otevřeny kategorie Sport (začátečníci), Masters (atleti nad 40 let) a Team (čtyřčlenné skupiny atletů). V kategorii Elite byli z našeho týmu Spartans Big One Fitness Brno kvalifikování Jiří Chromec, Michal Velkov a Martin Okurek.

Poprvé v historii soutěžního CrossFitu v ČR byla zorganizována dvoudenní challenge a pod taktovkou hlavního organizátora akce Davida Egydyho prognózy slibovaly tvrdé WODs, výbornou organizaci a díky ostré kvalifikaci velmi kvalitní konkurenci soutěžících. Atleti kategorie Elite absolvovali dva soutěžní WODs v prvním dni a další čtyři ve dni druhém – tedy celkem bylo připraveno šest WODs včetně finálového. První cut čekal na atlety po třetím WOD a finální cut přišel po pátém WOD. Do finále se prokousalo TOP 10 mužů a TOP 10 žen.

Po prvním dni si z našich atletů Spartans nejlépe stál Jiří Chromec (13.místo), dále dobře rozjel stíhací jízdu Michal Velkov, který po prvním dni držel 25.místo. Martin Okurek končil první den na 50.místě. Bohužel druhý WOD byl osudný pro Jiřího Chromce, který si zřejmě nešťastným nekontrolovaným pohybem zablokoval záda a tudíž nebyl schopen ve druhém soutěžním dni pokračovat. Prvním cutem po WOD 3 prošel pouze Michal Velkov, kterému dobře vyšel start do druhého soutěžního dne. Bohužel na postup do velmi vyrovnané TOP 10 atletů to nestačilo. Finálně obsadil celkově 18.místo a skončil jako pátý nejlepší Čech celé soutěže.

Všichni atleti Spartans Big One Fitness Brno odvedli neskutečnou práci a nechali na soutěžním poli vždy maximum! Výborně a zodpovědně reprezentovali jak české, tak i týmové barvy.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena