Doplňky výživy, které nikdy nesmí chybět v mém batohu

Doplňky výživy, které nikdy nesmí chybět v mém batohu

Když jsem začínala běhat, myslela, jsem si, že sportovní výživa je jen pro profíky a že to není nic pro mě. Jenže pak jsem dostala jako dárek regenerační nápoj a nestačila jsem se divit.

Samozřejmě, na začátku jsem dělala v tréninku i ve výživě spoustu chyb. Ještě, než jsem začala běhat, chodila jsem často na jógu. A myslela jsem si, že když už si po večerní lekci nic k jídlu nedám, že je to pro tělo to nejlepší a že se tím svaly lépe vyrýsují. Zkusila jsem to tak po běhu a hned jsem zjistila, že to tak nejde. Byla jsem pak druhý den unavená, bez energie, více mě bolely svaly a déle se regenerovaly.

Od mého známého, protože věděl, že běhám, jsem dostala k svátku regenerační nápoj Regener. Pořádně jsem ho prostudovala a zjistila, že si ho mám dát po tréninku. Byl hodně sladký, ale dodržela jsem návod. Začala jsem ho používat po každém tréninku – byly náročné: intervaly, pyramidové tréninky, schody, vybíhání kopečků, posilování. Jakmile jsem tělu dodala to, co ztratilo, začala jsem se i více zlepšovat. Moje tréninky šly lépe a nebyla jsem po nich tak unavená a svaly tolik nebolely.

Proto vždy i teď u sebe na závody i na trénink nosím Regener – ten používám, když byl běh opravdu náročný. Moc ráda mám nový proteinový nápoj pro sportující mládež – Cool Protein Shake. Sice už dávno do této skupiny nezapadám, ale složení i výtečná chuť mi vyhovuje. Nápoj mě zasytí a když někdy jedu z tréninku hodinu domů a nemám možnost se najíst, toto mi dost pomůže. Mám ráda i proteinové tyčinky – ty jdou vzít kamkoliv a sníst kdykoliv.

Když jedu na závody, mám s sebou vždy tablety Carbonex. Jsou ideální na kratší, rychlé závody do 10 km. Jednu tabletu si dám vždy v půlce. Okamžitě mě nakopne a dodá mi sílu, také dá povel i hlavě, aby dala pokyn tělu, aby stále makalo. Na dlouhých ultra závodech se neobejdu bez neustálého dodávání energie a sacharidů tělu. Tady jsou mými favority energetické tyčinky Voltage. Mám nejraději variantu bez kofeinu a příchuť s exotickým ovocem. Letošní novinkou byly také ovocné tyčinky Fruit Energy Bar. Ty miluji malinové a meruňkové. Dobře se jí a jsou fakt chuťově moc dobré.

Hodně často dostávám dotaz, co jím před běháním. Nesmí to být nic těžkého, ale zároveň potřebuji dodat tělu energii, abych mohla v tréninku ze sebe vydat to nejlepší. Velice se mi osvědčily proteinové kaše Nutrend. Nejvíce mi chutná čokoládová varianta s pravými kousky čokolády. Je tak dobrá, že ji často používám i místo zákusku, když mě honí mlsná. Kaše zasytí, dodá tělu sacharidy a postupnou energii. Nejlépe mi chutná s čerstvým ovocem – malinami, borůvkami, kiwi nebo třeba s granátovým jablkem.

Na závodech se nám často stává, že vidíme, že někteří běžci mají problém – chytne je křeč, dojde jim energie. Proto nosíme s sebou toho víc – vždy jednu energy tabletu, tyčinku a Magneslife. Vždy se to hodí a pomáhali jsme od křečí i zahraničnímu běžci přímo na naší běžecké svatbě na pražském půlmaratonu.

Že jsou sportovní doplňky jen marketingový tah nebo jsou jen pro profíky? Za mne určitě ne! Díky nim běhám a cítím se lépe!

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena