Dukla Praha má kontinentální tým žen!

Dukla Praha má kontinentální tým žen!

Cyklistický tým žen Dukly Praha bude mít v sezóně 2018 statut silničního kontinentálního týmu UCI. Děje se tak poprvé v historii České republiky a z pohledu silniční cyklistiky žen jde o významný krok.

„Vybudování silničního, kontinentálního týmu žen v České republice má hned několik významů. Především bychom se chtěli pokusit získat na závodech odpovídající mezinárodní úrovně dostatečné množství bodů pro olympijskou kvótu, abychom pomohli zajistit účast české závodnice na olympijských hrách v Tokiu a neopakovala se situace z olympijských her v Riu. Dalším významným prvkem je kvalitní závodní program pro naše dráhové specialistky, což je velmi důležité v kontextu s aktuální skladbou olympijských disciplín na dráze, především omnia.“ objasňuje vznik týmu šéftrenér pražské Dukly Viktor Zapletal.

„Tým budujeme už rok a myslím si, že dominance závodnic Dukly Praha je na tuzemských závodech dostatečně patrná. Nyní se chceme posunout do úrovně mezinárodní, máme pro to vybavení a jsme schopni poskytnout holkám zázemí srovnatelné se zahraničními týmy. Jde o dlouhodobý koncept. Celosvětově většina závodnic úspěšně kombinuje více disciplín a přínos z projektu je pak globální, rozvíjející ženskou cyklistiku jako celek. To je i náš záměr. Tým povedou, stejně jako v roce 2017, trenéři Milan Kadlec a Jaromír Friede. Velmi děkuji vedení ASC Dukla Praha a vedoucím představitelům silniční sekce Českého svazu cyklistiky za podporu této myšlenky.“ dodává Viktor Zapletal.

Mimo vlastní tým podporuje pražská Dukla také naše nejlepší závodnice, které působí v zahraničí. Talentovanou Nikolu Noskovou a zkušenou Kateřinu Nash, která v minulém roce úspěšně závodila v závodě silničního Světového poháru v USA.

Představení jednotlivých závodnic, konkrétní program závodů, ale také další zajímavosti, které s cyklistickým týmem žen neodmyslitelně souvisí, zveřejní Dukla Praha v březnu na samostatné tiskové konferenci.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena