ECDYSTERONE to nejlepší pro svalový růst

ECDYSTERONE to nejlepší pro svalový růst

ECDYSTERONE je v současné době na špičce účinných látek, které využívají sportovci pro nárůst svalové hmoty v objemových obdobích nebo pro maximální udržení svalové hmoty v obdobích rýsovacích diet. ECDYSTERONE stimuluje v lidském organismu tvorbu bílkovin, a tak tím nejpřímějším způsobem zvyšuje nárůst svalové hmoty a zabraňuje jejímu odbourávání.

Parcha saflorová, Leuzea, Rhaponticum carthamoides, Maralí kořen… to vše jsou názvy vytrvalé rostliny, která patří mezi nejvíce rozšířené a nejúčinnější adaptogeny (rostliny se stimulačním, protistresovým a obecně zdravotním účinkem). Nyní můžete i vy zařadit 90% extrakt z této rostliny do svého stravovacího plánu a zvýšit tak efektivitu svého silového tréninku.
Původní domovina této rostliny se nachází v oblasti jižní Sibiře ve vysokohorském pásmu. Ale na rozdíl od jiných „zázraků“ přírody se dá celkem bez problémů pěstovat i u nás. Už před rokem 1950 bylo zjištěno, že Parcha saflorová disponuje účinky, které jsou blízké ženšenu. Avšak soustavný výzkum vlivu této adaptogenní rostliny na sportovní výkon začal v bývalém Sovětském svazu až o deset let později. Ale až v sedmdesátých letech byly z této rostliny izolovány ekdysteroidy, ale i další látky jako flavonoidy a glykosidy a mezi nimi jejich hlavní představitel ekdysteron.

Celá rostlina od nadzemní lodyhy, listů, květů a semen až po kořeny a oddenky je adaptogeny doslova nabita, ale pro získání čistého ekdysteronu se využívá pouze podzemní část rostliny. Je zajímavé, že jako první si stimulujících a tonizujících účinků povšimli jeleni Maralu, kteří vyhrabávali kořeny a oddenky této rostliny a konzumovali je a tím si udržovali kondici a vitalitu, zvláště tu sexuální. Odtud pochází tedy i název Maralí kořen a čaj Maralan, právě se znakem jelena na obalu.
Samozřejmě že je obrovský rozdíl v koncentraci účinných látek jestli se jedná o sušený a rozemletý kořen či oddenek rostliny nebo o koncentrovaný extrakt. Od „čajíčků“ samozřejmě nemůžeme očekávat jakýkoli výraznější pozitivní vliv na sportovní výkon ale od přípravku, který obsahuje 90% standardizovaný extrakt, už můžete očekávat doslova zázraky.
ECDYSTERONE s leucinem od společnosti NUTREND vám přináší unikátní kombinaci látek, které podpoří váš silový trénink.
Stimulace tvorby svalové hmoty prostřednictvím zvyšování přirozené hladiny mužského pohlavního hormonu testosteronu. Podtrhuji slovo „přirozené“, protože to současně znamená, že zvýšení hladiny testosteronu tímto způsobem nepředstavuje žádné zdravotní riziko, na rozdíl od zneužívání anabolických steroidů. Ekdysteron má velmi podobnou strukturu jako testosteron a jedná se v podstatě o analogii těchto hormonů v rostlinné říši.

Na základě celé řady studií byla prokázána zvýšená proteosyntéza při používání ekdysteronu, ale jeho efekt se neomezuje pouze na tuto oblast, ale zároveň působí prokazatelně i v sexuální sféře jako zvýšení libida a potence. Dále také pozitivně působí na urychlení regenerace jater, zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému, zvyšuje ukládání glykogenu v játrech a zásobení mozku kyslíkem… to vše jsou benefity navíc k tomu pro nás jednoznačně nejpodstatnějšímu – tedy zvyšování hladiny testosteronu.

Leucin, podstatná součást nového suplementu!
Víme, že svaly se skládají z dvaceti aminokyselin, z nichž je osm, tzv. esenciálních a ty musí být za každou cenu dodány potravou, protože si je organismus nedokáže vyrobit sám. Z těchto osmi jsou další tři, které mají obzvlášť důležité postavení v metabolismu svalových bílkovin a to jsou větvené aminokyseliny BCAA. BCAA nejenom že představují více než třetinu veškerého objemu aminokyselin podílejících se na stavbě svalové hmoty, ale zapojují se i do energetického metabolismu svalové práce – jedná se o L-Leucin, L-Isoleucin a L-Valin. A pokud budeme v prioritách důležitosti postupovat dále, tak dojdeme k aminokyselině, která mezi těmi větvenými zaujímá mimořádné postavení a tou aminokyselinou je L-Leucin.
L-Leucin je silný anabolický aktivátor i sám o sobě, bez přítomnosti ostatních aminokyselin, protože doslova otevírá dvířka anabolickým procesům ve svalové buňce, které jsou vyvolané právě vyšší hladinou testosteronu. L-Leucin se nejvíce podílí na nárůstu svalové hmoty, protože nastartuje syntézu svalových bílkovin. Ovšem leucin dokáže zásadně ovlivnit i „druhou stranu mince“ tedy devastující katabolické procesy. Při intenzivním silovém tréninku dochází k štěpení svalových bílkovin, které se za této situace stávají energetickým zdrojem – a tomu dokáže leucin účinně zabránit, protože se štěpí na glukózu a tím chrání svalové bílkoviny. Stává se tedy „luxusním“ palivem. L-Leucin je také výchozím zdrojem k tvorbě silného antikatabolitu HMB, který významně snižuje rozpad svalových bílkovin.

Doporučené dávkování
V denní dávce, která by měla být pro dosažení maximální účinku rozložena do 3 dávek vždy po jídle, získáváte 1000 mg L-Leucinu a 1000 mg čistého standardizovaného extraktu ecdysteronu. Toto našlapané složení vám pomůže nastartovat svalový růst a ochranu vybudovaných svalů.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena