ESET Cup Grobnik: Vítězná Aliyyah a rekordmanka Yasmeen

ESET Cup Grobnik: Vítězná Aliyyah a rekordmanka Yasmeen

Po závodech na okruzích Hungaroring, Slovakiaring a Tor Poznaň, se ESET Cup přesunul o víkendu do chorvatského Grobniku. Sestry Aliyyah a Yasmeen Kolocovy podpořené Davidem Vršeckým, se na komplikovaném okruhu rozhodně neztratily a přiváži si celkem 9 trofejí.

Osobitý styl, který není nutno řešit

Hrdinkou úvodního dne závodního víkendu se stala Yasmeen Koloc, když hned v prvním závodě rozptýlila možné obavy z toho, jak se po roce vyrovná s těžkou kolizí z předchozí sezóny. Sedmnáctiletá dívenka skončila v Clio Cupu na celkovém pátém místě, přičemž v ženské kategorii nenašla přemožitelku. „Na to, že jsem startovala z 11. místa, to nedopadlo špatně, ale mohlo to být ještě lepší,“ konstatovala Yasmeen po dojezdu. Poté následovalo přes defekt vítězství v kategorii v závodě endurance. „Na to, že Yasmeen jede první plnohodnotnou sezónu, je to hodně dobré. Má svůj lehce osobitý styl závodění, ale pokud to přináší výsledky, není, co řešit. Faktem je, že v Grobniku najela během soboty cca 300 závodních kilometrů, což se počtem kilometrů rovná závodu F1,“ komentoval výkon své svěřenkyně David Vršecký.

Stále nejrychlejší trucker historie poté oslavil závodní premiéru za volantem Mercedes – AMG GT4, když v závodě dojel druhý. „Jak jsem předpokládal, jedná se o hezké svezení, zatím si na sebe zvykáme, ale bude lépe,“ komentoval svůj výkon. Druhé místo pak bral David s Aliyyah v hodinu trvajícím endurance. „Souhlasím s Davidem, že ve srovnání s Mercedes GT3 se jedná o auto, které je shovívavější k chybám. Ne snad, že by si člověk mohl dělat za volantem, co chce, ale rozdíl je patrný,“ potvrdila Aliyyah.

Vítězná premiéra

Svůj kladný vztah k novému speciálu prokázala Aliyyah hned v neděli, kdy nejdříve ovládla kvalifikaci třídy GT4 a poté i samotný závod. „Je opravdu hodně šikovná. Po sobotě jsme auta lehce upravili, vyhrála s přehledem. Je vidět, že hodně neobvyklá kombinace jezdeckého vytížení Can-Am, tahač, okruhový speciál nese ovoce, začíná se projevovat vyježděnost. Uvidíme, co nám řeknou data,“ konstatoval po závodě David Vršecký.

Yasmeen se v neděli, doslova nezastavila. Poté, co po soubojích s dvojicí vozů Suzuki Swift vyhrála závod kategorie TC – 2000, totiž následoval po 15 minutách start Clio Cupu. „V sobotu jsme řešili moji účast v obou závodech, neměla jsem s tím problém. Alespoň jsem se mohla bavit pohledem na koncert mechaniků, kteří provedli bleskovou kontrolu auta, výměnu pneumatik a doplnili palivo. V závodě se mi jelo dobře, za sedmé místo mě pochválili, takže pohoda,“ ohodnotila Yasmeen svůj výkon po dojezdu. Odpoledne pak přidala druhé vítezství v kategorii TC – 2000.

Spokojený byl i David Vršecký. „Pominu li lehké narážky obou holek ve smyslu, proč jsem dojel až druhý, spokojenost. Závodní inženýři spočítali, že Yasmeen najela v tropickém vedru v Grobniku 196 kol, což je opravdu úctyhodný výkon.“

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena