Mimořádně účinná kombinace sacharidů, aminokyselin, vitamínů a minerálů, speciálně vytvořená pro podporu kvalitní a rychlé regenerace po intenzivním sportovním výkonu.
Při nákupu Regener 450 g získáte Flexit Gold Gel Ice ZDARMA.
Nahrada RECOVERY PROTEIN SHAKE
věk 72, aktivity: cyklistika, fitko, běh.
Doposud jsem na regeneraci využíval RECOVERY PROTEIN SHAKE. Chystám se na jarní rozjetí na Malorku, deně jezdíme časově 5 hod. (do 130 km /den) celkem najedeme cca do 1000 km. Je odpovídající náhrada za RECOVERY PROTEIN SHAKE ?
Re: Nahrada RECOVERY PROTEIN SHAKE
Dobrý den, lze použít MASS GAIN, po dlouhých aktivitách nad 2h doporučuji spíše REGENER. S pozdravem Mgr. Janka Jančíková
Regeneracni napoje
Dobry den, Rad bych vas poprosil o radu s vyberem produktu a zvlaste jeho davkovani. Je mi 40 let, 79 kg, 186 cm, venuji se zavodne triatlonu, nyni cyklokrosu, trail, v zime bezky, pote cyklisticke zavody na jare a lete. Trenuji v prumeru 10 hod tydne, prakticky o vikendu nejaky zavod (1-2 hod trvani). 2x tydne plavu na regeneraci Takto jiz funguji 2. rokem. Vzhledem k zatizeni hledam regeneracni napoj, ktery mi pomuze byt fit na nasleduji zavod, nebo tezky trenink. Problem nachazim v tom ze regeneracni napoje maji hodne bilkovin a ja po nich nabiram hodne svalove hmoty a dostavam se na 81 kg coz je moc protoze na kole a pri behu ty kila navic v kopci citim. Jak diky suplementum zregenerovat svaly a pri tom nepribirat ? Mam velmi male procento tuku, ovsem svaly ktere musim „krmit“. Pokud mam 77 kg zavodi se mi skvele, ale mam problem tuto vahu udrzet, protoze pri prijmu bilkovin a to i v mensim mnozstvi, pribiram na hmote. Muj jidelnicek je zdravy, nejim koblihy, ani fast food. Jim pravidelne maso, rybu, testoviny, ryzi, bulgur, kuskus, vlocky, ovoce, zelenina apod. Hodne piju, voda, caj zeleny. V jidelnicku problem nemam. Děkuji za radu, pokud vubec takto lze na dalku S pozdravem Václav
Re: Regeneracni napoje
Dobrý den, použití doplňků stravy by mělo vycházet ze znalosti energetického příjmu i energetického výdeje jednotlivce. Aby nebylo doporučení čistě marketingového charakteru, je nutná znalost denního příjmu všech živin v jídelníčku a na případný deficit teprve navázat doplňkem stravy. Podobně se do správného doporučení propíše i odlišná délka, odlišná intenzita a odlišný typ sportovní aktivity. Obecně čím delší a náročnější aktivita, tím vyšší obsah sacharidů v potréninkovém nápoji. Takže pro podporu regenerace lze doporučit produkty vždy dle míry energetické ztráty. Pro nejnáročnější aktivity (triatlon a pod) produkt REGENER (např. délka tréninku cca nad 2 h), REGENER obsahuje v dávce 62 g sacharidů - 18 g cukrů, 5,5 g bílkovin + BCAA a vyšší podíl minerálů. Dostatečné regenerace po vytrvalostním výkonu, při které došlo k vyčerpání významných zásob glykogenu, lze dosáhnout výhradně pomocí příjmu sacharidů při celkovém příjmu 4 g na kg tělesné hmotnosti /den. Používaný REGENER významně pomáhá se k této hodnotě přiblížit. V průběhu déletrvajícího výkonu určitě doplňujte energii také minimálně jako pitný režim: volte ISODRINX v hypotonickém ředění a pokud je možnost, tak pocucávat CARBOSNACK. Pro střední aktivity je po tréninku vhodný produkt MASS GAIN (obsahuje v dávce 41 g sacharidů - 33 g cukrů, 14 g bílkovin) případně i BIG (obsahuje v dávce 40 g sacharidů - 11 g cukrů, 18 g bílkovin), každopádně velikost dávky lze ješte poupravit dle výkonu a individuálních potřeb. A pro lehké a krátké aktivity produkt MAGNESLIFE ACTIVE DRINK (ten doporučuji především po kratším výběhu či bruslích do 60 min – hydratace minerály a 10 g sacharidů). Pokud po krátké aktivitě prostor i na doplnění bílkovin (že pevné běžné jídlo bude až později nebo v průběhu dne bylo bílkovin málo), tak lze použít AFTER TRAINING PROTEIN (15 g sacharidů a 19g bílkovin v dávce, má vyvážený poměr živin i s vitamíny a minerály i BCAA). AFTER má vyšší podíl bílkovin a málo sacharidů v dávce. S pozdravem Mgr. Janka Jančíková
regenerace při náročných trénincích
Dobrý den, je mi 55 let a zabývám se aktivně judem se čtyřmi náročnými tréninky týdně. Jaký přípravek doporučujete pro regeneraci?
Re: regenerace při náročných trénincích
Dobrý den,
vzhledem k tomu, že neznám Váš jídelníček ani netuším, jak dlouho Váš trénink trvá a s jakou intenzitou (i tepovou frekvencí) jej vykonáváte, tak Vám mohu podat pouze obecná doporučení pro naše výrobky.
U kratších aktivit dochází k menší ztrátám glykogenu a dávka REGENERu, která má více než 60 gramů snadno dostupných sacharidů by mohla jednorázově dodat více glukózy, něž by mohlo být vhodné. Regener tedy doporučím pouze u intenzivních, dlouhotrvajících sportovních aktivit, kdy potřebujete doplnit větší dávku sacharidů. V rámci kratších aktivit či náročnějších tréninků doporučím spíše AFTER TRAINING PROTEIN. Záleží také na stravování před sportovní aktivitou a příjmu živin v průběhu sportovní aktivity. Pro každou sportovní aktivitu určitě doporučím dodržovat pitný režim a k tomu je velmi vhodný sportovní nápoj Isodrinx s elektrolyty.
S pozdravem
Veronika Pokorná
regener
zdravim chtel jsem se zeptat zdali vadi - produktu regener sacky - nebo jestli mu ubere ubere na efektivite kdyz je po best before teoreticky tedy prosly? treba rok ci dva? laicky receno divam-li se na slozeni tak se v nem nema co zkazit. dekuji za info david
Re: regener
Dobrý den, je nutno upozornit, že se jedná o doplněk stravy, který se samozřejmě řídí legislativou, i co se týká Minimální trvanlivosti tzv.: „zákon o potravinách“. Vymezení doby trvanlivosti je pro spotřebitele významným údajem, kterému by měl věnovat pozornost. Znamená to, že do této doby výrobce garantuje nejen bezpečnost výrobku, ale i jeho uváděnou funkci. Po této době výrobek může být bezpečný, ale nemusí již třeba plnit svoji funkci a do určité míry se výrobce zbavuje odpovědnosti i za ostatní vlastnosti smyslové (vůni, vzhled, barvu apod.), včetně s tím související bezpečnosti.
Osobně mám s tabletovými i sypkými produkty mírně po datu EXP zkušenosti, protože při správném skladování (teplota 5-25C a minimální vlhkost) jsou velice stabilní. Každopádně, pokud se jedná o delší dobu po doporučené době spotřeby výrobku, určitě nedoporučuji doplňek konzumovat! S pozdravem Mgr. Janka Jančíková
Regenerace
Dobrý den, do teď jsem pro regeneraci využíval přípravky Recovery protein shake a Regener. Jak jsem zjistil Recovery protein shake již v nabídce není. Je mi 59 let a moje zaměření je MTB Enduro a ježdění na trailech případně v bike parcích. To standardně obnáší výjezd do kopce (někdy výtlač) a pak dolů po technickém trailu v délce cca 2 hodiny. Před výjezdem beru 2 kapsle Salt Caps a pro doplnění tekutin používám ISO Drinx. Po vyjížďce pak zmiňované přípravky pro regenaraci. V případě delších vyjížděk (Rychlebské stezky, Trutnov Trails, bike park) pak používám Enduro snack gel a tyčinky Voltage. Recovery protein shake mně vyhoval, je za něj náhrada? Případně můžete poradit či korogovat můj nastavený režim? Předem děkuji za Vaši odpověď. S přáním hezkého dne Miloš Zavadil, email: zavadil.milos@seznam.cz
Re: Regenerace
Dobrý den, Vaše nastavení je OK, při delším tréninku v druhé polovině lze ppoužít, krom zmíněného, i CARBOSNACK. Po tréninku jako náhradu RECOVERY navrhuji MASS GAIN. V případě dlouhe a náročné aktivity nad 2h REGENER.S pozdravem Mgr. Janka Jančíková
Dotaz k cyklo výživě
Dobrý den, je mi 58 let, 188 Cm/90 kg. Pravidelně jezdím na silničním kole (cca 10 tisíc km/rok) a v zimě běžky. S ohledem na věk bych si rád udržel výkonnost (sílu a vytrvalost), udržel správnou funkčnost svalů, podpořil regeneraci a něco malo bych rad shodil. Zatím používám pravidelně od Nutrend L-carnitine ráno, bcaa před jízdou a regener po jízdě. Můžete mi prosím doporučit nějaké další produkty či jejich správnou kombinaci? Co se týče doplňování energie při aktivitě, tak s tím by neměl být problém. Děkuji.
Re: Dotaz k cyklo výživě
Dobrý den
Potřeby energetického příjmu u vytrvalostních aktivit popsal skvěle ve své práci Asker Jeukendrup v roce 2014. Abychom se mohli přiblížit zjištěným skutečnostem pomoci portfolia společnosti Nutrend, bude vhodné užívat zařadit mezi používané suplementy ISODRINX, ENDUROSNACK nebo ENDURANCE BAR.
Kombinací instantního prášku pro přípravu iontového nápoje ISODRINX s energetickým gelem ENDUROSNACK, nebo energetickou tyčinkou ENDURANCE BAR získáte energetikou směs, která se blíží ideálu popsaném Jeukendroupem. Nutno je ovšem si uvědomit, že pitný režim je díky odlišným klimatickým podmínkám jednotlivých tréninků či závodů také velmi rozdílný a tyto rozdíly vstupují i do podání dalších energetických zdrojů. Čím více tekutin z iontového nápoje přijmete v teplejších dnech, tím také dodáte vašemu tělu více sacharidů. Tento fakt by se měl promítnout do příjmu dalších energetických zdrojů, protože schopnost těla přijímat jednotlivé monosacharidy zůstává stejná.
Přenos energie v těle je podmíněna přítomností elektrolytů. Díky ztrátám elektrolytů v průběhu aktivity prostřednictvím potu bych doporučil elektrolyty doplnit pomocí produktu SALT CAPS. Bez elektrolytů tělo nedokáže pracovat s přijímanou glukózou, a dokonce ani s aminokyselinami.
Dostatečné regenerace po vytrvalostním výkonu, při které došlo k vyčerpání významných zásob glykogenu lze dosáhnou výhradně pomocí příjmu sacharidů při celkovém příjmu 4 g na kg tělesné hmotnosti. Používaný REGENER významně pomáhá se k této hodnotě přiblížit.
M. Tůček