Funkční trénink a výživa

Funkční trénink a výživa

Síla má mnoho podob. Ve sportu stejně jako v životě. Klasicky je siláctví hodnoceno podle obvodu bicepsu či podle toho, kolik zvednete na benči, jakoby právě tyto ukazatele rozhodovaly o síle jedince.

Benčpress je skvělý cvik, ale pokud nejste zaměstnán jako hydraulický zvedák, pak jej v běžném životě příliš nevyužijete – dokázat zvednout sto kilo na lavičce ve fitku vám totiž ze svízelné situace patrně nepomůže. Ani v armádě nebo v zápase vám nafouknuté, avšak nefunkční svaly nejsou mnoho platné. Cvičební trendy opsaly pomyslný kruh a navrátily se do bodu, kdy začal být opět kladen důraz na budování svalů schopných provádět přirozené aktivity v přirozeném prostředí. Budování svalů, které nejsou jen pro parádu. Budování svalů, které fungují.

Název funkční trénink do značné míry popisuje to, o co zde jde především – totiž o zapojování více svalových skupin naráz pomocí cviků, které se spoléhají na tlaky, tahy, rotace, závěsy, dřepy a další esenciální cvičební pohyby. V současnosti se pod souslovím funkční trénink skrývá široká plejáda nejrůznějších cvičení s rozličnými cvičebními pomůckami či naopak pouze s vlastní vahou. Tabata, HIIT, kruhové tréninky všeho druhu či populární makačka jménem Crossfit. Funkční cvičení s TRX vzniklé z potřeb amerických mariňáků. Bezkonkurenční oblastí rozvoje funkčních tréninků byla vždy bojová umění - pro svou orientaci na cviky rozvíjející skutečné bojové dovednosti.

Funkční trénink zlepšuje výdrž, sílu, pohyblivost, pružnost či stabilitu a přispívá ke zlepšení základní pohybové zdatnosti, což má za následek lepší výkonnost těla ve všech oblastech jeho činnosti. Často se zde kombinuje aerobní a anaerobní aktivita a dochází tak k pálení tuků i tvorbě čisté svaloviny. Spolu se správnou stravou a jejími doplňky pro maximální efekt provádí tento typ cvičení s lidským tělem hotové zázraky z hlediska výkonnosti i estetiky. Může se zdát, že se jedná o módní trend, ale existují doklady o tom, že funkční tréninky v podstatě používali již římští gladiátoři.

Ve sportu tak jako v životě platí, že nejdále dojdou ti, kteří svému cíli přizpůsobí maximum. Kromě toho, co skutečně odcvičíte, pak největší rozdíl dělá, nakolik dáváte svému tělu co potřebuje. Pokud chcete, aby ze sebe vydávalo to nejlepší, musíte mu dát to nejlepší. A to nejlepší znamená jedinečné výrobky určené přesně k podpoře cílů, jichž se snažíte dosáhnout. Každodenní bojovníci funkčních tréninků se orientují na formu, kondici a zdatnost – požadují to nejdůležitější pro své tréninky či závody. Právě to mohou nalézt ve specializovaných přípravcích od společnosti Nutrend. EXPLOSIN, HMB 4500, CREATINE MEGA STRONG POWDER, 100% WHEY PROTEIN a tyčinky DELUXE jsou pro tělo cvičence tím, čím je funkční trénink pro jeho výkonnost.

EXPLOSIN je unikátní předtréninkový suplement pro nekompromisní trénink. Účinná kombinace látek zaručí prokrvení, nabuzení organismu a zároveň podpoří úplnou soustředěnost. Protože právě takový je ideální stav cvičence funkčního tréninku - nabuzený a plně soustředěný. Přípravek obsahuje směsi účinných látek synergicky působících na intenzitu, kvalitu a prožitek tréninku. Mezi tyto látky patří kofein, arginin, směs polyfenolů Vinitrox, citrulin malát, synefrin a další. Přípravek užijete 30 minut před započetím fyzické aktivity a on vám dá vše, co během tréninku potřebujete k udržení nabuzení a koncentrace a to v takovém množství, jaké tělo dokáže efektivně využít.

HMB 4500 je vysoce výkonným suplementem pro nárůst kvalitní funkční svaloviny. HMB je zkratka pro hydroxymethyl-butyrát, který v těle vzniká z L-leucinu, jedné z nejdůležitějších esenciálních aminokyselin. Ty jsou důležité pro správné fungování zatěžovaného těla klíčové: zvyšují hladinu energie při sportovním výkonu díky snadné přeměně na glukózu. Chrání svaly před devastací díky „úspoře“ vlastních větvených aminokyselin. Jsou základem rychlejší regenerace organismu po ukončení zátěže a zároveň oddalují pocit únavy. HMB 4500 jde do hloubky – jedná se o produkt, který působí dlouhodobě, nikoli jednorázově. Polovinu dávky použijete hodinu před tréninkem, druhou polovinu pak ihned po něm. Nejvíce se osvědčilo užívání v měsíčních cyklech s měsíční pauzou.

CREATINE MEGA STRONG POWDER kombinuje 6 různých forem kreatinů (kreatin monohydrát - CREAPURE®, kreatin pyruvát, kreatin ethylester, kreatin citrát, Tri-kreatin malát, Kre-Alkalyn®), které se vzájemné doplňují svými jedinečnými vlastnostmi. Kreatin je pro silové sportovce jednou ze základních složek suplementace, protože zvyšuje maximální izometrický silový výkon. Díky rokům vědeckého výzkumu je také jedním z nejlépe prostudovaných doplňků. Nutrend vyvinul unikátní kreatinový suplement CREATINE MEGA STRONG POWDER s nejvyšší možnou účinností, zvyšující sílu, výkon a výbušnou energii. Ideální k použití ihned po intenzivním, například intervalovém tréninku. Pomocník jako dělaný pro bojová umění či silové sporty. Tak jako v případě HMB 4500 se nejlépe osvědčilo užívání po měsíčních cyklech.

100% WHEY PROTEIN je jeden z nejlepších a nejoblíbenějších proteinů na současném trhu. Proč by jeho užívání měli zvážit lidé, kteří se orientují na funkční tréninky? Protože přísun kvalitních bílkovin pro budování svalstva není luxus, ale nezbytnost. Po každém náročném tréninku totiž vaše svaly potřebují materiál k přestavbě, který buď dostanou a posunou vaše schopnosti dál, nebo nedostanou a budou strádat. Díky vysokému obsahu bílkovin a minimálnímu zastoupení sacharidů a tuků představuje 100% WHEY jeden z nejlepších doplňků, které můžete svým svalům dopřát. Každá dávka obsahuje 5 gramů BCAA, esenciálních aminokyselin určených pro ochranu a budování svalové hmoty, její optimální regeneraci a růst.

Příjemná a výživná tečka, kterou svoje tělo odměníte za vykonanou námahu, je tyčinka DELUXE. Jde o lahodnou tyčinku s vysokým obsahem proteinů (30%), nízkým obsahem cukru a spoustou jedinečných příchutí - každá z nich chutná tak dobře jako pocit, který máte z vlastního těla, když jste mu dali zabrat a posunuli ho dál. Navíc je bez lepku a s vysokým podílem vlákniny. Její popularita je pochopitelná – pro její skladnost, nutriční bohatost i vydatnou chuť ve chvílích, kdy vás mlsná dohoní. Není to jen tyčinka, je to chuťový zážitek. Zážitek, který vašemu tělu prospívá a je vždy po ruce.

Lidé, kteří se věnují funkčním tréninkům všeho druhu jsou zároveň lidé, kteří znají svůj cíl a vědí, jak za ním jít. Přípravky, které jim na této cestě mají pomáhat, musí zaručovat efektivitu a precizní složení použitých surovin. Tuto záruku podává léty zkušeností prověřená společnost NUTREND a její produkty EXPLOSIN, HMB 4500, CREATINE MEGA STRONG POWDER, 100% WHEY PROTEIN a DELUXE BER, které dokonale odpovídají potřebám cvičenců orientujících se na funkční trénování. To, co moderní Spartakové požadují od svého těla požadují totiž i od přípravků, které mu dodávají - vysokou účinnost, spolehlivost a užitelnost. Abyste se mohli ve svém těle cítit funkční. Abyste se mohli ve svém těle cítit neporazitelní. Ve sportu stejně jako v životě.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena