GO TO RIO #2

GO TO RIO #2

Zimní příprava probíhala pro olympijského šampiona z Londýna přesně podle plánů a představ. Trenažér střídala Malorka, tu potom zase fatbike, následoval opět trenažér, Kanárské ostrovy, běhání, posilování a nakonec se Jaroslav Kulhavý vydal na svůj oblíbený Kypr.

Zde tradičně začíná cross country sezóna a velká většina evropských bikerů se tu dostává do závodního tempa! Nicméně na letošní ročník nebude Jarda spoléhat v dobrém…

“Ve sjezdu mi spadl řetěz za kazetu, vyndal jsem ho, rozjel jsem se, a jak jsem zabral, tak nějak asi přeskočil a já přeletěl přes řídítka a ještě dolů z takové skalky. Slyšel jsem, jak v ruce chrastí a věděl, že je to špatné…” líčí Jarda, co ho na Kypru bohužel potkalo. Nakonec se ukázalo, že ruka je opravdu zlomená a operace se stala nevyhnutelnou. To je snad ta nejhorší zpráva pro každého vrcholového sportovce!

Během několika dní už byl Jarda na operačním stole a doktoři se mu snažili dát ruku do kupy. “Operace trvala tři hodiny, vyhráli si s tím,” říká Jára už s lehkým úsměvem a poděkováním k zákroku, kterým mu as. MUDr. David Veigl, Ph.D v motolské nemocnici spravil zápěstí destičkou a několika šrouby. Už druhý den po operaci proto mohl odjet s pevnou ortézou domů. Na kolo ale na několik dlouhých týdnů nemohl a tak hledal různé alternativy, jak se co nejvíce udržet ve formě. Na řadu přišel opět trenažér a běh, díky čemuž se Jarda snažil udržet v co nejlepší kondici i v takto náročném období.

Po dlouhých 37 dnech mohl Jarda konečně zase sevřít řídítka v rukou. Zdá se, že se dvojitá zlomenina levého zápěstí po operaci a 5 týdnech klidu v sádře zahojila a jedenatřicetiletý biker může po pauze znovu začít s tréninkem na už rozjetou olympijskou sezónu. Úvodní závod světového poháru cross country v australském Cairns musel však ještě vynechat, ale během května se již bude postupně vracet do závodů.

I přes tyto komplikace jsou cíle pro letošní rok i nadále stejné – mistrovství světa v Novém Městě na Moravě a Olympijské hry v Riu!

Sledujte Jardu na jeho cestě GO TO RIO na www.nutrend.cz!

Za záběry ve videu děkujeme organizátorům Sunshine Cupu - www.bikincyprus.com, www.cyclingcy.com

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena