H.O.M.E. Trail s Michalem Prokopem

H.O.M.E. Trail s Michalem Prokopem

Michal Prokop představuje novou cyklistickou sérii, ve které ti představí krásy ježdění u nás. Jaké traily najdeš na západě Česka?

Letošní cestování bude poznamenáno nedávnou pandemií a tak někteří bikeři místo Alp budou objevovat nové traily na ježdění u nás. V minisérii H.O.M.E. Trail se budu snažit aspoň trochu přiblížit místa, kde se dá výborně zajezdit. Jako první se koukneme na západ Čech.

Západ, svět ilegálních trailů

Když se řekne západní Čechy, nenapadne mě nic jiného než Krušné hory. Krušné hory ve střední Evropě vytvářely přirozenou hranici mezi Saskem a Čechy zhruba 800 let, od 12. do 20. století. Nejvyšší vrcholy jsou Fichtelberg -1 215 metrů nad mořem - a Klínovec, který stoupá na 1 244 metrů. Klínovec je velice dobře známý mezi bikery jak v Německu, tak i v České Republice. Jejich trailpark je vyhlášený a na místní sjezdové trati se jezdí pravidelně závody IXS DH cup.

Některé traily jsou staré více než 20 let! Stavitelé si svoje nejcennější traily drží pod pokličkou a jen pár vyvolených přátel má právo je pojezdit. Kvůli nástupu sociálních sítí a různých aplikací je obtížnější traily udržovat v tajnosti. Někteří bikeři kašlou na respekt vůči stavitelům a fotka na sociálních sítích je pro ně highlight jejich dne. Traily v Krušných horách jsou jiné. Hodně prudké, kamenité, náročné a mají “krušnohorskou flow”. To znamená, že vlastně žádnou flow nemají. Nejsou určitě pro každého. A to je dobře. Samozřejmě, že Krušné hory v posledních letech nabízejí i legální bikování v trailcentrech jako Klínovec nebo Klíny. Další zajímavou alternativu nabízí Plešivec, kde díky závodům Hardcore Blinduro vzniklo pár zajímavých trailů k ježdění.

Krušné hory jsou krásné, ale drsné. Asi nikdy nebudou masovou destinací pro bikery, ale to je vlastně dobře. Ježdění je tam návykové a pokud přežijete, posunete svojí techniku o několik levelů dál.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Hotový pre-workout nápoj,

který vás nastartuje!

Ochutnat
Hotový pre-workout nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena