H.O.M.E. TRAIL: střed a jih Čech, kde Michal Prokop hledá ty nejlepší spoty

H.O.M.E. TRAIL: střed a jih Čech, kde Michal Prokop hledá ty nejlepší spoty

Cyklistická série H.O.M.E. Trail pod taktovkou Michala Prokopa pokračuje v druhé epizodě, v níž uznávaný český biker rozebírá ideální lokality pro traily, které jsou k nalezení ve středu republiky.

Po skončení pandemie bikeři objevují v Čechách a na Moravě nové traily. Ostatně přesně, jak jsem předpovídal. Určitě mi dáš za pravdu, že se ve tvé lokalitě poslední dobou hojně objevují skupiny nadšenců, které tam dříve nebyly k vidění. Pravdou je, že to bude ještě chvíli trvat, než budou bikeři vyrážet na traily do zahraničí a tento domácí nápor na české lokality odezní.

Zlatý střed

Skvělé traily najdeme i ve středu republiky, od Liberce až po Dolní Dvořiště. Liberec a okolí je skvělou oblastí pro trailové ježdění. Pro bikera je to tady takovým malým rájem na zemi. Ilegální traily, kterých je tu nespočet, si stavitelé bedlivě střeží a pouze pár jejich přátel má právo je pojezdit. Ovšem perfektně se dá zajezdit i na oficiálních místech, jakými jsou bikepark Ještěd nebo Singltrack v Novém Městě pod Smrkem.

Krása neprofláknutých tratí

Ve spodní části republiky můžete zamířit do známých bikeparků Monínec nebo Lipno nad Vltavou. Jinak se může zdát, že se na jihu vůbec nic neděje. Zdání klame. I tady je spoustu trailů, o kterých se málo ví. Stavitelé na jihu dokáží svá mistrovská díla jen dobře udržet pod pokličkou, aneb ne každá vyjížďka musí být zaznamenána na sociálních sítích.

Kdo by přece jen hledal neprofláknuté trailové ježdění v této oblasti, může vyzkoušet Singletrail Frymburk nebo traily kolem lipenské přehrady, které vznikly díky závodům Blinduro.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena