INOSINE

INOSINE

Určitě se už každý z vás dostal do situace, kdy prostě „nestačil“ s dechem. Ať už se jednalo o těžkou sérii benčpresu, dřepů či mrtvých tahů anebo se vám to stalo při běhu, jízdě na kole, a to především do kopce – prostě při všech aktivitách náročných na spotřebu kyslíku. Svaly by ještě mohly, ale lapáte po dechu a navíc tvořící se kyselina mléčná a s tím spojená bolest, vám nedovolí pokračovat. A

Určitě se už každý z vás dostal do situace, kdy prostě „nestačil“ s dechem. Ať už se jednalo o těžkou sérii benčpresu, dřepů či mrtvých tahů anebo se vám to stalo při běhu, jízdě na kole, a to především do kopce – prostě při všech aktivitách náročných na spotřebu kyslíku. Svaly by ještě mohly, ale lapáte po dechu a navíc tvořící se kyselina mléčná a s tím spojená bolest, vám nedovolí pokračovat. A to je velká škoda!

Když zůstaneme u kulturistiky, tak si musíte uvědomit, že to, že neudýcháte poslední dvě či tři opakování v sérii, je pro váš svalový růst problematické. Vždyť to jsou ta nejhodnotnější opakování! A právě za této situace vám může velmi účinně pomoci právě INOSINE! A výsledky jsou tak razantní, že byl velmi žhavým kandidátem na zařazení na dopingovou listinu.

Naštěstí se tak nestalo, protože inosin je látka tělu vlastní. Je bez vedlejších účinků a velmi prospěšná jak ve sportu, tak v lékařství. Ale přesto, může být snad lepší důkaz jeho účinnosti?

Kdy začali sportovci INOSINE používat?
Inosin začali používat sovětští sportovci už v osmdesátých letech, tedy v době, kdy se začaly hledat náhražky za už tehdy zakázaných a na soutěžích testovaných dopingových látek – především anabolických steroidů. A zjevně v případě inosinu byla tato snaha korunována úspěchem.
Co to vůbec INOSINE je?
Chemická struktura inosinu je zajímavá pro laiky pouze do té míry, že je příbuzná adenosinu – který je součástí adenosintrifosfátu (ATP) energetického zdroje každé svalové práce.

Jak vlastně INOSINE funguje?
Jeho význam spočívá především v tom, že v jeho přítomnosti dochází ke zvýšené vazbě kyslíku na červené krevní barvivo (hemoglobin), který je součástí červených krvinek a tím se přenáší více kyslíku do pracujících svalů.

Inosin vám prostě výrazným způsobem zvýší přísun kyslíku, ať už se jedná o anaerobní (kulturistika a jiné silové sporty) či aerobní (běhy, cyklistika apod.) sportovní aktivity.

Jaké je využití INOSINE např. při kulturistice či jiných sportech?
Velmi široké. Při jeho aplikaci záhy zjistíte, že těžké tréninky se základními cviky jako jsou již zmiňované dřepy a mrtvé tahy budou mnohem kvalitnější s kratšími přestávkami. Vaše zotavení mezi sériemi, ale i po tréninku bude díky rychlejšímu odstraňování kyslíkového dluhu a kyseliny mléčné probíhat mnohem kvalitněji a rychleji.

Samozřejmě tento efekt nelze zužovat pouze na kulturistiku, ale například i na celou škálu atletických disciplin, vytrvalostní běhy, cyklistiku a o ostatních sportech ani nemluvě.

Důkaz místo slibů
Tato obecná tvrzení se dají snadno doložit konkrétními důkazy. Již při jednorázovém podání inosinu bylo zjištěno zlepšení času v běhu na 2000 m v průměru o 21 vteřin a při běhu, který byl bez inosinu absolvován za 11 minut 44 vteřin, tak s inosinem za 11 minut a 4 vteřiny – tedy rozdíl o celých 40 vteřin… takže není co zvažovat, zdali brát INOSINE nebo ne!

Shrňme si tedy, co vše INOSINE umí:

  • zlepšuje přenos kyslíku červenými krvinkami,
  • umožní déle trénovat i na kyslíkový dluh,
  • zvyšuje hladinu energie (je prekursorem tvorby již zmíněné ATP),
  • snižuje pálení ve svalech způsobené hromaděním kyseliny mléčné,
  • podporuje srdeční činnost a krevní oběh a prokysličení tkání (proto se používá i v klinické medicíně u nesportovců při ischemické chorobě),
  • zlepšuje svalový výkon.

Jistě pro většinu z vás překvapující informace o této látce, která asi nebyla dosud v popředí vašeho zájmu – a nutno dodat, že zcela neoprávněně.

S jakými produkty je vhodné INOSINE kombinovat?
INOSINE lze vřele doporučit i v kombinaci s jinými osvědčenými látkami jako je především kreatin, a to zvláště při nabírání svalové hmoty. Nebo také s glutaminem či L-Carnitinem, a to ve fázi rýsování svalů a pro aerobní spalování podkožního tuku.

A co dávkování?
Běžně se doporučuje 500 až 1500 mg 30 minut před tréninkem, ovšem 100 kg jedinci berou často 2 gramy, protože opravdu není třeba se obávat vedlejších účinků. Efekt po aplikaci nastupuje velmi rychle, doslova nával energie byste měli pociťovat již po 30 minutách. Takže nezbývá než vyzkoušet.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena