ISO WHEY PROZERO | NUTREND.cz - Oficiální e-shop

800 750 750(8-16 hod.)

Váš košík: 0 0
Menu

Popis kategorie

Proteiny 
Unisport ZDARMA

NUTREND Klub

Klub Nutrend

NUTREND Klub

Věrnostní systém, který pouze pro registrované členy Klubu nabízí celou řadu výhod, akcí a benefitů. Nakupujte za výhodnější ceny na e-shopu NUTREND.cz a ve značkových prodejnách NUTREND stores! Více....

Doprava ZDARMA

Doprava zdarma Doprava ZDARMA
nad 900 Kč

Doprava ZDARMA

Při ceně objednávky od 900 Kč poštovné ZDARMA. Platí jen pro koncové zákazníky.

Naše prodejny

Všechny prodejny

ISO WHEY PROZERO

ISO WHEY PROZERO

Prvotřídní izolát syrovátkové bílkoviny představuje jeden z nejlepších zdrojů esenciálních aminokyselin, s vysokým obsahem přirozeně se vyskytujících BCAA. S nízkým obsahem laktózy, bez cukru a bez lepku. Ideální pro doplnění bílkovin pro kvalitní obnovu svalstva, zároveň velmi vhodný při nízkosacharidové dietě.
Speciální akce! Ke každému balení 2 250 g získáte Zinc+Mag+VB6 Complex v hodnotě 250 Kč ZDARMA.
Základní cena 620
VIP cenu získáte po přihlášení jako člen Klubu.

ISO WHEY PROZERO 2250 g

bílá čokoláda Skladem
2 000
cookies & cream Skladem
2 000

ISO WHEY PROZERO 500 g

čokoládové brownies Skladem
620
jahodový cheesecake Skladem
620

ISO WHEY PROZERO 25 g

čokoládové brownies Skladem
41

ISO WHEY PROZERO 2250 g

čokoládové brownies Není skladem
2 000
jahodový cheesecake Není skladem
2 000
pudinková vanilka Není skladem
2 000
slaný karamel Není skladem
2 000

ISO WHEY PROZERO 500 g

bílá čokoláda Není skladem
620
cookies & cream Není skladem
620
pudinková vanilka Není skladem
620
slaný karamel Není skladem
620

ISO WHEY PROZERO 25 g

bílá čokoláda Není skladem
41
cookies & cream Není skladem
41
jahodový cheesecake Není skladem
41
pudinková vanilka Není skladem
41
slaný karamel Není skladem
41
  • Popis
  • Složení
  • Nutriční hodnoty
  • Balení
  • Alternativy
  • Parametry
  • Dotazy
  • 84 % bílkovin
  • 100 % izolát syrovátkové bílkoviny (WPI)
  • 21 g bílkovin v jedné dávce
  • 4,7 g BCAA v jedné dávce
  • obohaceno o L-glutamin
  • obohaceno o vitamín B6
  • nízký obsah laktózy
  • bez lepku
  • bez cukru
  • trávicí enzymy DigeZyme™
 
Doporučené dávkování: dávku 25 g rozmíchejte ve 200 ml vody. Při potřebě doplnění bílkovin konzumujte 1 - 2 porce denně mezi jídly. Maximálně 2 dávky denně. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Použití (jednorázový sáček): 25 g = jedna dávka. Dle doporučeného dávkování rozmíchejte v šejkru. Po otevření sáčku je výrobek určen k okamžité spotřebě.
Použití (sáček, dóza): 25 g = cca 1 a 2/3 odměrky. Dle doporučeného dávkování rozmíchejte v šejkru. Po otevření skladujte při teplotě do 25 ºC a spotřebujte do 4 měsíců.
 
Upozornění: Doplněk stravy, se sladidly. Nenahrazuje pestrou stravu. Není určeno pro děti, těhotné a kojící ženy. Ukládejte mimo dosah dětí. Chraňte před teplem, mrazem a vlhkostí. 

Příchuť čokoládové brownies: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, kakao, sušené plnotučné mléko, aroma, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, směs trávících enzymů Digezyme® (amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid.

 

Příchuť jahodový cheesecake: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, sušené plnotučné mléko, aroma, koncentrát z červené řepy, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, směs trávících enzymů Digezyme® (amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid.  

 

Příchuť pudinková vanilka: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, sušené plnotučné mléko, aroma, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, směs trávících enzymů Digezyme® (amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid, barvivo beta-karoten.

 

Příchuť bílá čokoláda: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, sušené plnotučné mléko, aroma, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, směs trávících enzymů Digezyme®(amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid. 

 

Příchuť cookies&cream: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, sušené plnotučné mléko, aroma, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, barvivo karamel, směs trávících enzymů Digezyme® (amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid.

 

Příchuť slaný karamel: syrovátkový proteinový izolát (obsahuje sójový lecitin), L-glutamin, sušené plnotučné mléko, aroma, chlorid sodný, barvivo karamel, zahušťovadlo xanthanová guma, protispékavá látka oxid křemičitý, směs trávících enzymů Digezyme® (amyláza, proteáza, laktáza, lipáza a celuláza), sladidla sukralóza a steviol-glykosidy, pyridoxin hydrochlorid.

Příchuť: čokoládové brownies, jahodový cheesecake, pudinková vanilka, bílá čokoláda, cookies&cream
100 g Dávka – 25 g
Energetická hodnota 1591 kJ/375 kcal 398 kJ/94 kcal
Tuky 2,0 g 0,5 g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g 0,2 g
Sacharidy 5,0 g 1,3 g
   z toho cukry 3,0 g 0,8 g
Vláknina 0,5 g 0,1 g
Bílkoviny 84,0 g 21,0 g
Sůl 0,7 g 0,2 g
Vitamin B6 0,84 mg = 60 % * 0,21 mg = 15 % *
Trávící enzymy 56 mg 14 mg
Typické aminokyselinové spektrum:
L-Alanin 3 887 mg 972 mg
L-Arginin 1 349 mg 337 mg
L-Asparágová kyselina 8 806 mg 2 201 mg
L-Cystein 1 745 mg 436 mg
L-Glutamin 4 000 mg 1 000 mg
L-Glutamová kyselina 13 883 mg 3 471 mg
Glycin 1 269 mg 317 mg
L-Histidin 1 190 mg 297 mg
L-Isoleucin*** 5 633 mg 1 408 mg
L-Leucin*** 8 409 mg 2 102 mg
L-Lysin** 7 219 mg 1 805 mg
L-Methionin** 1 745 mg 436 mg
L-Fenylalanin** 2 380 mg 595 mg
L-Prolin 4 839 mg 1 210 mg
L-Serin 3 015 mg 754 mg
L-Threonin** 5 315 mg 1 329 mg
L-Tyrosin 2 221 mg 555 mg
L-Valin*** 4 839 mg 1 210 mg
L-Tryptofan** 1 428 mg 357 mg
* Referenční hodnota příjmu
** EAA - esenciální aminokyseliny
*** BCAA - větvené esenciální aminokyseliny
dávka: 25 g = cca 1 a 2/3 odměrky
Při dodržení doporučeného ředění 25 g/ 200 ml je nápoj bez cukru a s nízkým obsahem laktózy (< 1 g/100 ml nápoje).


Příchuť: slaný karamel
100 g Dávka – 25 g
Energetická hodnota 1591 kJ/375 kcal 398 kJ/94 kcal
Tuky 2,0 g 0,5 g
   z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g 0,2 g
Sacharidy 5,0 g 1,3 g
   z toho cukry 3,0 g 0,8 g
Vláknina 0,5 g 0,1 g
Bílkoviny 84,0 g 21,0 g
Sůl 1,9 g 0,5 g
Vitamin B6 0,84 mg = 60 % * 0,21 mg = 15 % *
Trávící enzymy 56 mg 14 mg
Typické aminokyselinové spektrum:
L-Alanin 3 887 mg 972 mg
L-Arginin 1 349 mg 337 mg
L-Asparágová kyselina 8 806 mg 2 201 mg
L-Cystein 1 745 mg 436 mg
L-Glutamin 4 000 mg 1 000 mg
L-Glutamová kyselina 13 883 mg 3 471 mg
Glycin 1 269 mg 317 mg
L-Histidin 1 190 mg 297 mg
L-Isoleucin*** 5 633 mg 1 408 mg
L-Leucin*** 8 409 mg 2 102 mg
L-Lysin** 7 219 mg 1 805 mg
L-Methionin** 1 745 mg 436 mg
L-Fenylalanin** 2 380 mg 595 mg
L-Prolin 4 839 mg 1 210 mg
L-Serin 3 015 mg 754 mg
L-Threonin** 5 315 mg 1 329 mg
L-Tyrosin 2 221 mg 555 mg
L-Valin*** 4 839 mg 1 210 mg
L-Tryptofan** 1 428 mg 357 mg
* Referenční hodnota příjmu
** EAA - esenciální aminokyseliny
*** BCAA - větvené esenciální aminokyseliny
dávka: 25 g = cca 1 a 2/3 odměrky
Při dodržení doporučeného ředění 25 g/ 200 ml je nápoj bez cukru a s nízkým obsahem laktózy (< 1 g/100 ml nápoje).
ISO WHEY PROZERO balení:
  • 25 g
  • 500 g
  • 2250 g 

Z vašich dotazů

Jaký protein

Marek 25.7.2022 09:07

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat,je mi 43 ,vážím 68kg a merim 178cm, cvicim 3 x týdně hlavně se svojí vahou a chtěl bych nabrat svalovou hmotu. Jaký protein zařadit do jídelníčku popřípadě co jineho. Dekuji

Mgr. Janka Jančíková (Pálešová) 25.7.2022 12:15

Dobrý den, doporučuji především upravit celkový jídelníček, kaloricky správně nastavit a sestavit z kvalitních živin rovnoměrně rozložených v průběhu dne, můžete se inspirovat jídelníčkem na www.mujdietniplan.cz. Určitě nutná dávka pečlivosti ve stravování, pak vytrvalosti a trpělivosti je nutná. Vaše tělo potřebuje správnou energii k tomu, aby zvládlo trénink, ale také k tomu, aby se vaše svaly díky hodnotné výživě včas zotavily! Z doplňků pro nabírání hmoty prioritně vhodné zařadit Gainer COMPRESS B.I.G. případně MASS GAIN či AFTER TRAINING PROTEIN), protože po tréninku je důležitý i příjem vhodných forem sacharidů a tyto výrobky obsahují vyvážený poměr jak sacharidů i proteinů. Růst svalové hmoty je pomalý proces! Zisku svalové hmoty můžete pomoc příjmem vhodných živin a správně zvolenou fyzickou aktivitou. Vysvětlení proč právě gainer naleznete zde: pěkný článek o doplnění energie po tréninku: http://www.nutrend.cz/doplneni-glykogenu-vs-proteinove-napoje-a31030.htm.  Určitě nutná dávka pečlivosti ve stravování, pak vytrvalosti a trpělivosti je nutná. Vaše tělo potřebuje správnou energii k tomu, aby zvládlo trénink, ale také k tomu, aby se vaše svaly díky hodnotné výživě včas zotavily! Také doporučuji přečíst i článek, kde je toto téma podrobněji rozepsáno http://www.nutrend.cz/jiz-jste-zacali-a31008.htm. Vysoko-proteinové přípravky ISO WHEY PROZERO či 100% WHEY představují dobře vstřebatelný zdroj bílkovin ale s minimem sacharidů, což je vhodné jak pro aktivní sportovce, tak i pro uživatele, kteří potřebují obohatit svůj jídelníček a zvýšit příjem kvalitních bílkovin (celkový dop. denní příjem u sportujících cca 2g bílkovin na kg tělesné hmotnosti na den), obvykle 1 dávka denně na svačinu. Po tréninku preferujte nápoj i se secharidy, viz výše vysvětleno. S pozdravem Mgr. Janka Jančíková

Slaný karamel

Michal Jelínek 24.5.2022 19:18

Dobrý den , prosím chtěl bych se zeptat zda neskladníte příchuť slaný karamel , a ještě otázka zda se tento protein hodí do bílého jogurtu Skyr , nebo jestli by jste mi doporučili jiný protein , děkuji

Mgr. Janka Jančíková (Pálešová) 26.5.2022 09:51

Dobrý den, balení 500 g v příchuti slaný karamel by mělo být dostupné cca do 14 dnů (opoždění dodávky surovin).

Pokud byste tedy běžný bílý jogurt smíchali například s produktem ISO WHEY PROZERO, očekávejte následující rozdíly:

  • Doporučená dávka tohoto produktu rozmíchaná ve vodě nabídne 21 g syrovátkové bílkoviny, 0 g bílkovin kaseinu, 0,5 g mléčného tuku a přibližně 1 g laktózy.
  • Doporučená dávka stejného produktu spojená se 150 gramy bílého jogurtu nabídne (dle typu jogurtu) cca 22 g syrovátkové bílkoviny, cca 4 g bílkovin kaseinu, cca 6,5 g mléčného tuku a cca 11 g laktózy.
Když pomineme fakt, že za izolaci syrovátkové bílkoviny od ostatních živin si u doplňků stravy (typu 100% WHEY) platíte a že výsledná směs živin (jogurt a koncentrovaný proteinový doplněk)  již není výhradně bílkovinová, tak by spojení proteinového produktu a jogurtu nemělo ničemu vadit. Pokud vám tedy nejde o rychlost trávení a neřešíte ani alergeny ve stravě, tak lze kombinaci proteinu s jogurtem doporučit. S pozdravem Mgr. Janka Jančíková


Je ISO WHEY PROZERO vhodný 14 leté?

David Pokorný 23.5.2022 11:46

Dobrý den, syn hraje hokej a má 5x týdně tréning z toho 3x dvoufázově. Po tréningu bere After training protein. Chtěl bych se zeptat zda je možné doplnit užívání ještě o ISO WHEY PROZERO. Jeho aktuální váha je 57 kg. Děkuji Pokorný

Mgr. Janka Jančíková (Pálešová) 23.5.2022 14:12

Dobrý den, primárně je nutné si uvědomit, zda má mladý sportovec ve svém jídelníčku opravdu nedostatečné množství bílkoviny. Měl konzumovat okolo 1 gramu bílkoviny na kilogram vlastní tělesné hmotnosti denně (ze všech zdrojů). Obvykle tuto hodnotu dosáhne mladý sportovec konzumací běžné stravy, není třeba sahat po doplňcích výživy s vysokým obsahem bílkoviny. Obecně proto nejsou koncentrované proteinové produkty doporučovány. Zmíněná hodnota konzumované bílkoviny se nemění ani při náročnějším tréninkovém období, kdy je třeba dbát spíše na zvýšený příjem vhodných forem sacharidů, případně vhodných forem tuků. Takže zaměřit se na správné, vyvážené a pravidelné stravování v průběhu dne a také na dostatečný spánek. Čím delší a náročnější aktivita, tím vyšší obsah sacharidů. Teprve pokud z nějakých důvodů nepřijímá běžnou bílkovinu ve stravě, nebo jí nepřijímá v dostatečném množství, lze doporučit proteinový doplněk stravy. Pro sportovně aktivního kluka lze z naších produktů jako svačinu i cca hodinku před výkonem zařadit tyčinku, můžete vybrat z následujících: tyčinka ENERGY BAR, VOLTAGE (varianta bez kofeinu), JUST FRUIT, DENUTS, STREET XL, STREET XL FRUITY, případně FLAPJACK (pozor tady max půlka tyčinky tj až 50g by měla bohatě stačit, ať není plné bříško). Lze zvolit i jako svačinu o pauze tréninku či zápasu, no lépe vždy vyzkoušet v tréninkovém režimu, protože odezva trávicího traktu může být při rychle následující zátěži individuální. Jako pitný režim při aktivitě pro dodání energie, vitamínů a minerálů volte ISODRINX
. S pozdravem Mgr. Janka Jančíková


Jaký protein vybrat?

Tomáš Mazgaj 10.3.2022 13:01

Dobrý den. Věnuji se intenzivně sportovnímu lezení (42 let, 63kg/ 174cm, tréninky nyní 3-4x týdně cca 1hod + víkendy delší lezení venku, nebo na umělé stěně + dle času chůze, běh běžky, kompenzační cviky...) Dle předchozího vašeho doporučení jsem si velmi oblíbil při tréninku používat Isodrinx v izotonickém ředění a po tréninku After training protein. Občas při delším tréninku, nebo na lezeckých výletech přidávám před a v průběhu zátěže poloviční dávku BCAA mega strong drink. Dotaz směřuji na volbu vhodného koncentrovaného proteinu, protože jsem začal více řešit jídelníček a do optimálního příjmu bílkovin mi zejména v odpočinkové dny chybí kolem 20-30g (při silově vytrvalostním sportu počítám 2g na kg hmotnosti /den, přičemž se samozřejmě chci vyhnout dalším nadbytečným tukům a cukrům, těch mám ve stravě akorát). U nabízených syrovátkových proteinů mi chybí nějaké jednoduché doporučení, který pro koho je nejvhodnější: Laicky usuzuji: 100% Whey Protein= lepší chuť, malinko menší dávka bílkovin, vyšší obsah cukrů, výhodná cena, Iso Whey Prozero= vyšší dávka bílkovin, nízký obsah cukrů, Hydro Whey= lepší stravitelnost, a vstřebatelnost, vyšší cena... Co mi není zcela jasné, proč u každého z nich doporučujete jinou gramáž dávky? Zatím mi z toho nejlépe vychází Iso Whey Prozero, vzhledem k nejnižšímu obsahu sacharidů, ale zrovna u něj doporučujete nižší jednorázovou dávku... Já jej nechci užívat více než 1x denně, takže ve finále by pro mne mohlo být ideální alternativou užívat na noc Micellar casein u kterého lze díky pomalému vstřebávání docílit nejvyšší jednorázové dávky? Který způsob užívání by pro mne byl nejvýhodnější, aby nedocházelo k nárůstu hmotnosti? Děkuji za odpověď.

Michal Tuček 11.3.2022 22:23

Dobrý den

Pro silově vytrvalostní sportovní aktivity by měl být dostačující příjem 1,5 gramů bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti. Jedná se o více než dvojnásobek ve srovnání s množstvím, které je doporučováno světovou zdravotnickou organizací (WHO) jako průměrná celková denní potřeba bílkovin pro člověka - nesportovce (odpovídající 0,66 g / kg tělesné hmotnosti za den). zdroj PROTEIN AND AMINO ACID REQUIREMENTS IN HUMAN NUTRITION 2007

Navýšení příjmu bílkovin nad rámec tohoto doporučení (1,5 g / kg tělesné hmotnosti) je zcela dobrovolné, nikoliv však nutné! Zejména pak ve vztahu k riziku zvýšené tvorby amoniaku v těle (jeho odbourávání je pak pro tělo nutností a představuje určité zatížení pro játra) by měl být příjem bílkoviny umírněný. Následně pak v těle dochází k zvýšení močoviny (zátěž pro ledviny) a vlivem kaskády zmíněných reakcí dochází celkově k ztrátám některých minerálních látek a vitamínů.

Dále k vašemu dotazu mohu uvést, že odlišná gramáž doporučované dávky může vycházet z koncentrace bílkoviny v konkrétním produktu, nebo se také může jednat čistě o marketingové doporučení v rámci běžných standardů. Produkt 100 % WHEY PROTEIN má ve srovnání s produkty HYDRO WHEY a ISO WHEY PROZERO skutečně nepatrně lepší (sladší) chuť, ale není to vlivem vyššího množství cukrů. Rozdíl v obsahu cukrů (legislativní označení pro všechny monosacharidy a disacharidy) je v těchto produktech zanedbatelný. Dotazovaný produkt MICELLAR CASEIN disponuje odlišnými bílkovinami než výše uvedené produkty (i přestože jde vždy o mléčný původ) a tento fakt se podepisuje na délce trávení i na chuťových vlastnostech. 

Počítejte s tím, že 20 gramů bílkovin můžeme v rámci jedné porce stravy považovat za významnou dávku. Trávicí trakt člověka je naopak limitován přibližně 40 gramy bílkovin v jedné porci a v případě významnějšího překročení tohoto množství jsou patrné problémy s trávením. Pokud vám trávicí trakt tedy umožní přijmout i vyšší než doporučované množství u jednotlivých doplňků stravy, můžete takovou dávku bez obav užívat, nebo naopak doporučovanou dávku v průběhu dne opakovat i vícekrát, vždy s ohledem na výše uvedené rizika spojené s nadměrným příjmem bílkovin ve stravě.

Nárůst tělesné hmotnosti souvisí vždy s více faktory, a nikoliv pouze s příjmem bílkovin, jak je často na internetu citováno. Nedostatečný energetický příjem a případný deficit některých vitamínů nebo minerálních látek v těle neumožní zvýšení tělesné hmotnosti i přes dostatečný nebo dokonce nadměrný příjem bílkovin.

M. Tůček


otoky nohou po konzumaci proteinu

martin pavlát 25.6.2021 06:28

Dobrý den, můžete mi prosím poradit? Kdykoliv během dne, ať nalačno, nebo s jiným jídlem, vypiju protein připravený přesně podle návodu (1 odměrka prášku rozmíchaná s vodou), tak během cca 10-20 minut mi oteče nárt a kotník pravé nohy. Neléčím se s ničím, neberu léky, jsem abstinent a nekuřák, sportuji, nemám nadváhu ani vysoký tlak, nemám žádnou potravinovou alergii (ani na laktózu). Doktor mi řekl, že jsem úplně v pořádku, ať si nevymýšlím, ale ten otok se objeví vždy, zkoušel jsem to v průběhu roku snad 50x. Nemáte s tímto zkušenost, nevíte, co by to mohlo být?

Michal Tuček 25.6.2021 07:57

Dobrý den

Vzhledem k popsanému dávkování usuzuji, že se nejedná o problém s našim produktem, ale nejspíš s některou konkurenční značkou. Nedokážu posoudil kvalitu surovin používaných u konkurence, ale popisovaný otok může spíš souviset se zdravotní komplikací, než s případnou nevalnou kvalitou nějakého konkurenčního produktu.

Nejsem lékař a nemám tedy oprávnění se k tomuto tématu vyjadřovat a spíš bych doporučil navštívit lékaře specialistu. Příčin může být více, ale pokud se situace děje výhradně po konzumaci koncentrovaného množství bílkoviny, může to ukazovat na problém s ledvinami. Zkusím aspoň doporučit kompletní vyšetření krve a moči, které pomůže lékaři odhalit příčinu.

M. Tůček

protein na pečení

Lucie T. 7.4.2021 21:21

Dobrý den, oblíbila jsem si tento Váš protein, konkrétně příchuť čoko-brownies. Vyhovuje mi nejen chutí, ale hlavně z důvodu nízkého obsahu laktózy. Používám ho i do pečení, ale v dotazech a Vašich odborných odpovědích jsem se teď dočetla, že pečením tento protein degraduje a doporučujete micerální casein, který ale už laktózy má více, tím pádem ho použít nemůžu. Chtěla bych se zeptat, jestli je znehodnocení tohoto proteinu tak významné, že je použití do pečení úplný nesmysl nebo je "lepší něco než nic". Popř. je možné do pečení použít např. collagenový nebo beef protein? (rostlinné jsem zkoušela a nechutnají nám) Mockrát předem děkuji za odpověď. L.T.

Michal Tuček 8.4.2021 10:08

Dobrý den

Syrovátková bílkovina při určitém stupni zahřátí denaturuje (protein mění svou strukturu) a dochází k částečné ztrátě sirných aminokyselin. Ztracené množství se odvíjí od délky zahřátí a dosažené teploty. Bílkovina kravského mléka je přirozeně tvořena z 80% kaseinem a z 20% syrovátkovou bílkovinou. Kasein je výrazně stabilnější v rámci tepelné úpravy a protože v kravském mléku představuje 80% z bílkoviny, je použití mléka pro kulinářské účely vhodné. Pro pečení historicky se spíše využíval tvaroh než syrovátkový protein a s tvarohem také skvěle dosáhnete navýšení bílkoviny v konkrétní potravině. Tvaroh je ovšem také zdrojem laktózy, která může být problémem pro člověka s laktózovou intolerancí.

Pokud srovnám produkty ISO WHEY PROZERO a MICELLAR CASEIN, tak vidím rozdíl v laktóze pouze na úrovni jednoho procenta, ale ve prospěch ISO WHEY PROZERO mluví obsah trávicích enzymů, které případně pomohou mimo jiné i s trávením mléčného cukru.

Přestože při tepelné úpravě dochází k částečným (nikoliv úplným) ztrátám sirných aminokyselin, neznamená to, že je výsledná bílkovina tepelnou úpravou znehodnocena. Sirné aminokyseliny lze ve stravě v průběhu dne doplnit z jiných zdrojů bílkoviny a dostáváme se tak k tématu pestrého stravování, kdy chybějící živiny jedné porce stravy jsou doplňovány živinami z jiné porce. Pokud nepatříte mezi zákazníky kteří si hlídají limitní aminokyselinu ve stravě, nemá pro vás ztráta sirných aminokyselin vlivem tepelné úpravy syrovátkové bílkoviny jakýkoliv větší význam a nemusíte se jí zabývat.

M. Tůček

Proteinový prášek s příchutí

Lucie 28.1.2021 19:23

Dobrý den, mohla bych se prosím zeptat, zda lze ochucený proteinový prášek přidávat i do bílého jogurtu nebo tvarohu? Dokonce ani Google mi na to nedokázal odpovědět... :-)

Michal Tuček 1.2.2021 11:23

Dobrý den

Přidat produkt s koncentrovanou bílkovinou do jogurtu je možné. Záleží částečně na tom, jaký produkt s koncentrovanou bílkovinou máte k dispozici. Pokud je na produktu uvedeno WHEY PROTEIN, jedná se o syrovátkovou bílkovinu, která patří mezi rychle stravitelné. Konzumujete-li takový produkt samostatně, tak vás zasytí na kratší dobu a dodá vašemu tělo poměr živin dle etikety (nejčastěji bílkovina představuje >70 %). Pokud se jedná o produkt s označením CASEIN, získáte z něj převážně majoritní složky mléčné bílkoviny, které se považují za pomalu stravitelné. Kasein i syrovátková bílkovina (WHEY PROTEIN) se v doplňcích stravy často vyskytují odděleně a odlišně se také vůči zákazníkovi komunikují. Částečně je to díky odlišnému způsobu trávení (přestože je kasein i syrovátková bílkovina přirozenou součástí mléka) a ze stejného důvodu je také popisuji zvlášť.

Jedno mají oba typy proteinových doplňků stravy společné, a to je snížený obsah tuku, a hlavně minimum laktózy (mléčného cukru). 

Pokud byste tedy bílý jogurt smíchala například s produktem ISO WHEY PROZERO, očekávejte následující rozdíly:

  • Doporučená dávka tohoto produktu rozmíchaná ve vodě nabídne 21 g syrovátkové bílkoviny, 0 g bílkovin kaseinu, 0,5 g mléčného tuku a přibližně 1 g laktózy.
  • Doporučená dávka stejného produktu spojená se 150 gramy bílého jogurtu nabídne (dle typu jogurtu) cca 22 g syrovátkové bílkoviny, cca 4 g bílkovin kaseinu, cca 6,5 g mléčného tuku a cca 11 g laktózy.

Když pomineme fakt, že za izolaci syrovátkové bílkoviny od ostatních živin si u doplňků stravy platíte a že výsledná směs živin již není výhradně bílkovinová, ale by spojení proteinového produktu a jogurtu nemělo ničemu vadit. Pokud vám ale nejde o rychlost trávení a neřešíte ani alergeny ve stravě, tak lze kombinaci proteinu s jogurtem doporučit.

Podobně lze také pohlížet i na proteinové koncentráty z jiných než mléčných zdrojů (např. rostlinné, nebo takzvané beef proteiny).

M. Tůček

vitamin A

Xenie 17.10.2020 12:55

Dobrý den, prosím obsahuje váš protein Izo Whey prozero vitamíny A? Mám přísný zákaz užívání vitamínů A (kvůli léčbě.) Mohli byste mi říci, zda například v příchuti strawberry cheesecake nějaké vitamíny A jsou?Díky.

Michal Tuček 19.10.2020 08:34

Dobrý den

Přestože se tento vitamín v menších množstvích vyskytuje v mléce, jedná se o vitamín rozpustný v tuku a na tuk se také tento vitamín váže. Izolovaná syrovátková bílkovina tedy přirozeně neobsahuje významná množství tohoto vitamínu a naše společnost produkty s nižším obsahem tuku tímto vitamínem neobohacuje.

Produkty jako jsou HYDRO WHEY, ISO WHEY PROZERO, nebo 100% WHEY ISOLATE tedy můžete v této souvislosti bez obav používat.

M. Tůček 

Po rozmíchání

Martin 27.6.2020 09:54

Zdravím,
produkt celkem pění a tak ho vždy nějakou dobu nechávám odstát (cca 15 - 30 minut) aby pěna spadla. Vadí to nějak produktu nebo nijak nedegraduje?
Děkuji,
MB

Michal Tuček 29.6.2020 09:47

Dobrý den

Případná pěnivost produktu není nějak zásadní ve srovnání s konkurencí. Konkurenční produkty, které pění méně než je běžné obsahují více emulgátorů na bázi sojového, řepkového, nebo slunečnicového tuku. (v některých případech lze ještě dohledat konkurenční produkty s obsahem tuku palmového)

Nechat produkt odstát není nutné, je skvěle pitelný ihned po rozmíchání/šejkrování. Každopádně své kvality si produkt zanechá i po kratším odstátí, které nepřekročí půlhodinu.

M. Tůček

Výběr proteinu

Lucie 19.6.2020 13:04

Dobrý den, po pár letech cvičení jsem se rozhodla pořídit si protein, protože moje strava neobsahuje dostatek bílkovin. Je mi 18 let. Posiluji 4-5x týdně, asi 3x týdně chodím běhat min. 3 km a občas cvičím HIIT nebo klasické cardio. Momentálně se snažím hlavně zhubnout, zároveň ale posiluji, abych udržela svalovou hmotu, kterou už mám. Po zhubnutí bych chtěla začít na plno s budováním svalové hmoty. Proteinům vůbec nerozumím, proto bych se ráda zeptala, jestli byste mi doporučili spíše tento nebo 100% whey protein? Jde mi o užívání během dne, ne hned po tréninku, s příležitostným použitím v kuchyni (např. do muffinu). Byla bych ráda, kdybyste mi i mohli trochu vysvětlit rozdíl. Děkuji za odpověď :)

Michal Tuček 19.6.2020 14:32

Dobrý den

Pokud se výrobce nespecializuje na doplňky stravy specifického původu, tak většina běžně dostupných doplňků stravy obsahuje bílkovinu mléčnou, která pochází z kravského mléka.

Kravské mléko přirozeně obsahuje několik typů bílkoviny, mezi kterými rozlišujeme kaseiny a proteiny syrovátkové bílkoviny. Kaseiny nalezneme ve výrobcích označovaných jako CASEIN a syrovátkové proteiny jsou ve výrobcích označovaných jako WHEY. Kaseiny i bílkoviny syrovátkového původu mají pro člověka výživově podobný význam, ale liší se délkou trávení a tepelnou stabilitou. Zatímco syrovátkové typy bílkoviny jsou chápány jako rychle stravitelné, kaseiny poskytují tělu bílkovinu pomaleji.

Pokud chcete použít produkt pro vytvoření koktejlu za pomocí šejkru a bez tepelné úpravy, bude pro vás výhodnější si koupit bílkovinu syrovátkového původu. Tato bílkovina má zpravidla i o něco lepší chuťové vlastnosti a pokud není vaše aktivita příliš dlouhá a vyčerpávající, tak lze syrovátkové typy bílkoviny díky snadné stravitelnosti použít i bezprostředně po ukončení lehčí sportovní aktivity. Vybírat můžete z variant jako jsou ISO WHEY PROZERO, HYDRO WHEY, nebo 100% WHEY PROTEIN

Pokud ale uvažujete o použití bílkoviny do receptu s tepelnou úpravu, bude vždy lepší použít zdroj kaseinu. Kasein je na rozdíl od syrovátkové bílkoviny stabilní při tepelné úpravě a zachovává si i v rámci pečení svou biologickou hodnotu. Autoři receptů, ve kterých se pro tepelnou úpravu používají syrovátkové bílkoviny (WHEY) buď nemají povědomí o tepelné stabilitě jednotlivých typů bílkoviny a nebo je jim jedno, že z bílkoviny biologicky významné vytvoří vlivem tepelné úpravy bílkovinu biologicky méně významnou. Zde vás budu směřovat k produktu MICELLAR CASEIN.

Když intenzivní sportovní aktivita přesáhne 90 minut bude vhodnější použít produkt AFTER TRAINING PROTEIN, protože při takto dlouhé sportovní aktivitě již dojde k významnějšímu odčerpání energetických zdrojů, kterými naše tělo disponuje a je třeba tyto zdroje opět doplnit.

M. Tůček


Související produkty

HYDRO WHEY

HYDRO WHEY

1 150

1 000 bez DPH

Geolokace

Zavřít

Geolokace je služba, která umožňuje zjistit zeměpisné souřadnice místa, kde se uživatel aktuálně nachází.