Jablečný jáhelník se šmakounem | NUTREND.cz - Oficiální e-shop

800 750 750(8-16 hod.)

Váš košík: 0 0
Menu

Jablečný jáhelník se šmakounem

Jablečný jáhelník se šmakounem

Datum: 29.6.2017

Ingredience:
  • Jáhly 250g
  • Rýžové mléko sušené 5 lžic
  • Rozinky nesířené 100g
  • Jablka 3ks
  • Vlašské ořechy 100g
  • Drcené lněné semínko 1 lžíce
  • Rýžový sirup nebo ječmenná sladěnka 120ml
  • Šmakoun vanilka nebo švestka 1 ks
  • Skořice 1 lžička
  • Kokosový olej, máslo nebo ghí
  • Sůl
Postup:
 
Jáhly propláchneme pod tekoucí vodou a třikrát je spaříme horkou vodou, zbaví se tak případné hořkosti. Zalijeme je čistou vodou, osolíme špetkou soli a vmícháme rýžové mléko. Na mírném plameni je uvaříme na kaši. Do vychladlých jáhel vmícháme rozinky, nastrouhaná jablka, lněná semínka, mleté ořechy, sirup, nastrouhaný šmakoun a lžičku skořice. Směs přendáme do zapékací mísy, a vrch pokapeme kokosovým olejem nebo dáme pár hoblinek másla nebo ghí. Pečeme při 180 °C cca 30 minut. Podáváme teplé i studené.
 
Benefity
  • Ideální na snídani nebo svačinu
  • Díky šmakounu obsahuje kvalitní bílkoviny pro malé sportovce
  • Pokrm je bez lepku, bez rafinovaného cukru a laktózy (v případě použití ghí nebo kokosového oleje)
  • Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, tudíž je jáhelník dobře stravitelný, má nízký glykemický index, energie se do těla uvolňuje postupně. Pro děti jsou zvlášť výhodné – doporučují se malým sportovcům a studujícím. Jsou velmi výživné, obsahují vlákninu, hodně vitamínů, minerálů a stopových prvků (sk. B, železo, fosfor, draslík, hořčík, křemík, zinek)
  • Obsahuje velké množství nenasycené mastné kyseliny typu omega 3 a 6, které jsou pro děti velice důležité. Mletá lněná semínka nabízejte dětem každý den – do kaší, jogůrtů, salátů, domácího pečiva, do pečení