Jak běhat v chladnu

Jak běhat v chladnu

Podzim je tady a za chvíli zaklape na dveře i zima. Teploty neúprosně klesají a také je brzy tma. Jak nyní trénovat?

Překonejte lenoru
Ráno je ještě tma a večer zase brzy tma. Je to teď těžší přesvědčit se jít běhat. Jenže je to jen o hlavě. Dobré je jako motivaci mít parťáka, který půjde s vámi. Uvidíte, že když se rozběhnete a hlavně po doběhu budete spokojení a bude vám opravdu dobře a hezky.

Nevychladněte
Když běháte, tak se tělo zahřeje a i když na sobě toho příliš nemáte, zima vám nebude. Nesmíte však vychladnout. To se děje, pokud se zastavíte, snažte se proto od začátku až do konce tréninku být co nejvíce v pohybu. Úvodní protažení buď vynechejte nebo ho dělejte přímo při běhu. Také je vhodné si zařadit běžeckou abecedu, která je rychlá, zamezuje zranění a také vylepšuje běžeckou techniku. Závěrečný strečink po doběhu si nechejte až na doma, kde je teplo.

Trénujte vytrvalost
Toto období je tím, kdy byste měli zvolnit. Nemusíte běhat tak intenzivně, na rychlost zapomeňte a raději zařaďte do svého programu pomalé, dlouhé běhy. Můžete je postupně i navyšovat. Hezkou motivací je plánovat si běžecké výlety do přírody, kde je pořád na co se dívat a co objevovat, takže vám to pak bude i rychle utíkat a bude vás to bavit.

Regenerujte
Také dbejte na dostatek odpočinku. Tělo potřebuje po sezóně načerpat nové síly. Taková pravidelná návštěva sauny uvolní svaly, prohřeje celé tělo a také posiluje imunitní systém. Vynikající je například i celotělová uvolňující masáž nebo vířivka. Bublinky mají na svaly přímo blahodárný efekt.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena