Jak se motivovat, když jsou závody v nedohlednu

Jak se motivovat, když jsou závody v nedohlednu

Když víte, kam směřujete, jdou tréninky snadněji a více baví. Jenže teď žádné závody nejsou, a i ty jarní se ruší nebo přesouvají. Co tedy dělat?

Přehoďte si to v hlavě

Nemá smysl nad něčím lamentovat, situaci stejně nezměníte. Proto je důležité dívat se na věci i z té druhé, lepší stránky. Ano, pražský půlmaraton, který už loni nebyl a na který jste se teď na jaře tolik těšili, bude až na podzim. Nevěšte však hlavu. Budete tak mít více času na trénování a dostatek prostoru se dokonale připravit. Teď v zimě se věnujte spíše pomalým, dlouhým běhům a nabírání kilometrů. Na intenzivní rychlostní tréninky bude dostatek času na jaře a v létě.

Zkuste virtuální závody

Pokud to už za žádnou cenu nemůžete bez závodů vydržet, tak se přihlaste na nějaký virtuální nebo zkuste virtuální výzvu. Mnohdy tím ještě i pomůžete. Často jsou totiž tyto výzvy charitativní, takže motivace bude dvojí. Jednak mít dobrý čas a skvělé umístění, ale také to, že svým běháním pomůžete potřebným. Navíc u většiny dostanete poštou i překrásnou medaili. Plno takových akcí je nejenom v Česku, ale také v zahraničí. My máme moc rádi Wings for Life, kdy jde 100 % výtěžku ze startovného na výzkum poranění páteře. Loni byl závod také virtuální, ale i tak jsme si ho užili naplno.

Udělejte si pořádek ve své výbavě

Není nutné mít na běhání spousty věcí. Ruku na srdce, které z nich opravdu používáte a které vám doma jen zbytečně leží a zabírají místo? Říká se, že kdo si uklidí, uklidí si také ve své duši a bude i lépe proudit energie. Proto všechny běžecké věci dejte na hromady. Zvlášť oblečení, zvlášť boty a zvlášť doplňky. Vše proberte na tři hromádky. 1 - používám, 2 - nevím, zda si nechat, 3 - nepoužívám. Třetí hromádka půjde hned z domu, někomu věci dejte, nebo je postavte k popelnici, či věnujte na charitu. Z druhé hromádky zkuste věci vyměnit, nebo prodat. Za utržené peníze si pak můžete koupit nový skvělý kousek, který vám bude dělat jistě radost a motivovat vás k lepším výkonům.

Slibte si nějakou skvělou odměnu

Ano, je to teď někdy velmi demotivační, ale přece se na všechno nevykašlete. Vždy myslete na to, že pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu v přírodě je nejenom skvělý pro vaši kondici a postavu, ale hlavně pro čistou hlavu a klidnou mysl. Chápeme, že někdy je to velmi těžké přinutit se, zvlášť když je venku zima a stále ještě brzo tma. Velkou motivací může být nějaký váš vysněný kousek. Třeba nové běžecké boty, po kterých jste vždycky tak snili. Myslete na ně a za každý odběhnutý kilometr si dejte do prasátka třeba desetikorunu. Uvidíte, jak hezky se vám bude pokladnička plnit a jakou z toho budete mít radost. Jakmile se vám nastřádá vyběhaná odměna, budete si jí ještě více vážit. Vždy vám připomene, kolik úsilí a skvěle stráveného tréninku vás to stálo.

Najděte si virtuální kamarády

Mnoho běžců je na tom nyní podobně jako vy. Ne vždy ale někoho takového máte ve svém okolí nebo v rodině. Skvělé jsou proto běžecké virtuální skupiny na sociálních sítích. Když se jim svěříte se svými problémy nebo starostmi ohledně běhání, vždy se najde někdo, kdo to bude znát, poradí vám a také vás podpoří. A co víte, třeba se pak spolu, až to půjde, potkáte naživo při normálních závodech. Je opravdu na co se těšit! Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena