Jak se vybavit, když běháte v létě

Jak se vybavit, když běháte v létě

Na první pohled to vypadá, že v horkých dnech toho není příliš potřeba. Je to sice pravda, ale velice důležitý je správný výběr věcí a také materiálů. Po čem sáhnout, co funguje a udělá letní běhání ještě komfortnějším?

Co na sebe?
Potřebujete dvě hlavní věci – tričko nebo tílko a kraťasy nebo běžeckou sukni. Vše by mělo být z lehkých prodyšných materiálů. Některé značky mají speciální technologie, kdy látka nejen, že perfektně odvádí pot a rychle schne, tak má v sobě také UV filtr a chladí. Najdete je například u značek Columbia nebo u Craft. Pokud zvolíte na běh tílko, nezapomeňte si natřít podpaží vazelínou nebo jelením lojem – díky tomu předejdete odřeninám, které vznikají třením. Lehké a vzdušné by měly být i kraťasy – ideální jsou se všitými nohavičkami, které zabraňují opět tření se kůže o sebe. Velmi praktické pro ženy jsou běžecké sukně, které zajišťují dokonalý komfort a také hezky vypadají.

Spodní prádlo? Důležité!
U žen – běžkyň, je jednou z nejdůležitějších částí také běžecká podprsenka. Opět by měla být vzdušná a mít na sobě více „síťovaných“ částí, které výborně „dýchají“ a odvádí pot. Specialistou na tyto podprsenky je značka Anita – velmi si ji chválí i běžkyně s větším poprsím. Má v sobě všitou speciální síťovanou vrstvu a také materiál na obvodu, který pot dokonale saje. Vynikající podprsenky najdete také u značek Puma, Adidas či Nessi Sport.

Hýčkejte hlavu!
Pokud nechcete mít úpal, avšak potřebujete, aby vám nestékal pot do očí, nesvítilo vám slunce do očí a také jste si před paprsky chránili obličej, pořiďte si funkční kšiltovku. Odvede pot, větrá, chrání hlavu a využijete ji, i když vás potká letní déšť – ochrání oči před kapkami vody. Kvalitní kšiltovka se dá prát a vydrží téměř všechno. My nedáme dopustit na značku Ciele Athletics, která má zajímavé designy a přitom skvěle funguje - má rychleschnoucí materiály s UV filtem.

Pozor na slunce!
Nejedná se sice o „výbavu“ v pravém slova smyslu, ale bez kvalitního opalovacího přípravku se venku v létě neobejdete. Vybírejte si pokud možno přírodní složení krémů, které dobře snáší pokožka, ale také příroda. Bio přípravky obsahují minerální filtry, takže fungují okamžitě, není potřeba čekat 20 minut, jako u klasických opalovacích přípravků, které musí s kůži „zreagovat“. Nezapomínejte také na obličej, na nos a na uši. Tady jsou výborné speciální tyčinky, které se nevylijí a můžete je mít stále s sebou, i při běhání.

Text:

Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena