Jak vypadat dobře, i když makáte, potíte se i plavete

Jak vypadat dobře, i když makáte, potíte se i plavete

Proč by měl být hezký vzhled jen výsadou běžného dne? Když hodně sportujete, chcete se cítit sebevědomě a žensky i při tom největším výkonu. Sama to mám stejně a můj make-up vydrží i náročný trailový závod v horách bez chybičky. Tady odkrývám své tajné triky.

Sahám po kvalitě
Jelikož již roky pracuji s kosmetikou, měla jsem možnost vyzkoušet spousty značek. Méně je pro mne více a tak nemám líčidel kvanta, ale pár kvalitních a nejlépe v přírodní kvalitě. To ale neplatí o rtěnce a řasence – ty aby držely, musí mít speciální složení, aby opravdu odolaly horku, vodě, pití, potu, dešti i třeba plavání.

Jiný make-up
Můj make-up je přirozený a jemný, na pleti je neviditelný a neteče ani při pocení. Jednak nosím čelenky, které si vždy dám na rozhraní linie vlasů a čela, takže pot pak nestéká do očí, ale nasaje ho a zachytí nebo venku v horku ráda nosím funkční kšiltovku, která chrání před prudkými paprsky a před spálením. Také ta dobře saje pot z čela. Pokud běhám venku, nepoužívám klasický make-up, ale opalovací krém, který je tónovaný. Sjednotí pleť a hlavně ji chrání ji před spálením.

Vybírám si „mastné“ přípravky
Při běhání chci myslet na výkon a nechci myslet na to, že si musím upravit líčení a že mám někde nějaké šmouhy a něco mi někde teče. Proto většina mých přípravků z líčení má mastnou nebo krémovou texturu. A tuk, jak je známo, odpuzuje vodu. Proto mám krémové oční stíny, tužka na oči je mastná, krémová je tvářenka i rtěnka. Pudrová líčidla by nápor tepla, potu a vody nezvládla.

Co odolá vodě
Speciální dva přípravky v mojí kosmetické taštičce jsou řasenka a rtěnka. I když klasická rtěnka pohyb a výkon vydrží, já už několik let používám dlouhotrvající, 16ti hodinovou. Je tekutá a na rtech vytvoří speciální vrstvu, která vydrží od rána do večera. Můžu klidně pít, jíst, sportovat a ani se nehne. Večer ji odlíčím odličovacím olejem. Na řasy používám voděodolnou řasenku nebo speciální, která se odlíčí až velmi teplou vodou. Jinak skvěle zvládne i plavání.

Speciální rada
Ani nejvíc dlouhotrvající a mastný make-up vám nevydrží, když si na obličej budete sahat nebo ho utírat ručníkem. Proto platí – ruce na obličej nepatří – jednak jsou špinavé a za druhé jimi make-up nevhodně rozetřete. Já, když potřebuji odsát pot z obličeje, tak ručník na něj jen jemně přiložím, nechám pár sekund pot nasát a dám ho pryč. Stejně to jde dělat i s papírovým kapesníčkem.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena