Jak zvládnout zimní přípravu ve fotbale?

Jak zvládnout zimní přípravu ve fotbale?

Dobrý den, začínám zimní přípravu ve fotbale, kde budeme mít tréninky 2x denně, budeme běhat a věnovat se také přípravě v posilovně. Budu tedy mít hodně pohybu. Jaké produkty byste mi doporučili, abych měl výdrž při běhu, energii a sílu při výkonu? Také bych potřeboval nabrat svaly. Jaké produkty mám tedy používat? Je mi 24 let a vážím 64 kg. Děkuji za odpověď.

Rozhodující výživové opatření k tomu, abyste zvládl náročnost této přípravy a zvyšoval svoji výkonnost, je dostatečný příjem sacharidů.

Ty představují v podobě zásobního cukru svalové buňky (glykogenu) rozhodující energetický zdroj a vy se musíte postarat o to, aby jím byla svalová buňka maximálně naplněna. Kvalitní jídelníček, který bude obsahovat přirozené zdroje sacharidů a bílkovin, musí být samozřejmostí, ale to samo o sobě nestačí.

Je třeba využít i doplňky výživy, především v podobě sacharido-proteinových koncentrátů. Jednak je třeba se energií předzásobit, zvláště před vytrvalostním během, a jednak je třeba vyčerpanou energii doplnit po fyzické aktivitě, popřípadě i v jejím průběhu. Nevím, jak bude vypadat váš tréninkový den, ale pokud budete přemýšlet o vhodném jídle před tréninkem, které by vás zasytilo, ale nezatížilo a dodalo energii, tak doporučuji cca hodinu a půl před tréninkem použít kaši B4 ACTIVITY. Pokud se budete před tréninkem cítit unavený a budete chtít mít na trénink energii, použijte těsně před výkonem energetický gel ENDUROSNACK. Po výkonu použijte gainer MASS GAIN a to jak po běhu, tak po posilovně. Připravený nápoj vypijte v průběhu 20 – 30 minut po tréninku. Tuto dobu dodržte, je to velice důležité.

V případě posilovny pak ještě k tomuto produktu cca 1,5 hodiny po tréninku dodejte vysoce kvalitní a dobře stravitelné syrovátkové bílkoviny, například 100% WHEY PROTEIN. Před a po vytrvalostním běhu můžete na ochranu svalové hmoty použít větvené aminokyseliny AMINO BCAA MEGA STRONG. V případě energetické krize v průběhu tréninku použijte gely s okamžitou dodávkou energie - CARBOSNACK. Ovšem nepočítejte při kombinaci vytrvalostních tréninku a posilovny s nějakým výrazným nárůstem svalové hmoty (pokud vůbec), protože tvorba svalové hmoty a nárůst síly vyžaduje specifické podmínky.

A to nejen dostatečný přísun kvalitních bílkovin, ale především dostatek času na odpočinek.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena