Jakub„HOLUB“ Holuša se prohnal Londýnem na skvělém 5. místě.

Jakub„HOLUB“ Holuša se prohnal Londýnem na skvělém 5. místě.

„Pamatuj si, že ze dna se odrazíš ještě výš!“ Nejlepší český běžec na středních a dlouhých tratích Jakub Holuša je novým členem Nutrend teamu od května a už v srpnu udělal radost nejenom Nutrendu, ale celé republice. Po 34 letech postoupil český atlet do finále MS na 1500 m. Nutrend Endurance byl u toho od začátku a navíc jsme společně nastavili suplementaci tak, aby dosahoval lepších výsledků, což dokázal na jedničku. Gratulujeme, Kubo a těšíme se, že společně doběhneme i pro cenný kov. Kuba nám poskytl rozhovor pár dní po finále.

Po 34 letech byl český běžec na trati 1500 m ve finále MS. Jaký to byl pocit a jak jsi se na to připravoval?

Být ve finále MS byl můj sen a dlouhodobý cíl. Vnímal jsem to jako obrovský úspěch, ale zároveň jsem se tím nechtěl nechat uspokojit a myslel i na příčky nejvyšší. Snažil jsem se co nejlépe zkoncentrovat na to, abych podal vrcholný výkon mé kariéry. Na celé MS jsem se připravoval v italských Alpách, v jižním Tyrolsku, kam jezdím každý rok a už to tady mám vyzkoušené. Příprava se povedla a v Londýně jsem mohl sklízet ovoce.

Jaké produkty Nutrend jsi používal na MS a jak ti pomohly do finále?

Na regeneraci jsem používal 1x denně Regener a někdy i dvakrát (po tréninku a pak ještě večer). Z dalších produktů Enduro BCAA, který mi pomáhal v průběhu tréninku na doplnění aminokyselin.

Když závodím, tak to probíhá nějak takhle: Už během cesty na stadion popíjím N1 pre-workout, což je opravdu skvělý „nakopávač“. K tomu si dám Endurosnack, abych trochu zahnal pocit hladu. Následuje běh na rozehřátí, po té se napiju Carnitine 3000 shotu a přidám Enduro BCAA. Pokračuji v rozcvičení a těsně před startem si dám Turbosnack. Po závodě zase Enduro BCAA a Regener. A takhle každý závod.

5. místo na MS je skvělý výsledek. Jak to vidíš s odstupem několika dní po závodě?

S odstupem času to vidím jako velký úspěch. Myslím, že jsem dosáhl nejlepšího umístění v kariéře i přes to, že to bylo 5. místo. Hodně si cením toho výkonu, protože nebýt prvního pomalého kola, tak bych běžel 3:30!! A mezičasy to potvrzují. Posledních 1200m za 2:48 a 1000m za 2:17. To je opravu absolutní světová extra třída.

Co bys poradil mladým běžcům, kteří by se chtěli dostat tak daleko jako ty?

Nelze radit nic jiného než to, aby makali, trénovali nad rámec svých možností. Běh je přísná disciplína a jen ti nejodolnější se dostanou tak daleko. Trénovat tvrdě a stejně tvrdě si jít za svým cílem, a pokud nastane problém, nikdy to nevzdat. Pamatuj si, že ze dna se odrazíš ještě výš!

Jaké plány máš na tento, popřípadě příští, rok?

Tento rok mě čeká ještě finále Diamantové ligy v Zurichu. Je to pro mě velký úspěch, že jsem se dostal na tento prestižní atletický podnik. Startuje jen nejlepších 12 běžců světa dle bodů posbíraných za celý rok, a proto bych se chtěl ve Švýcarsku předvést v dobrém světle. Poté už jen ve zdraví dokončit sezónu a začít s regenerací. Musím vyléčit různé bolístky, abych se mohl v říjnu začít připravovat bez zdravotních komplikací na další rok. Čeká mě halové MS a hlavně Mistrovství Evropy v Berlíně, kde bych chtěl útočit na zlato.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena