Jarní detoxikace v kostce

Jarní detoxikace v kostce

,,Ve zdravém těle zdravý duch“. Právě teď, se začátkem jara, máte skvělou příležitost podpořit správnou funkci těla, vaši imunitu i psychickou pohodu. Díky přílivu energie, která přichází s jarním sluníčkem, se probouzí větší motivace pro aktivitu, když k tomu ještě přidáte zdravou stravu a případně nějaké podpůrné pomocníčky, tak budete mít dobře našlápnuto pro refresh vašeho těla. Podle MUDr. Josefa Jonáše je detoxikace tělu přirozený proces, který probíhá automaticky a nepřetržitě prostřednictvím jater. Rozložené toxické látky odchází z těla také močovým a dýchacím systémem, kůží i střevem. Mezi lidmi je velmi oblíbenou detoxikační technikou především očista jater a tlustého střeva. I když je naše tělo od přírody dobře vybaveno schopností samo se zbavovat škodlivých látek, tak přesto dochází ke kumulaci některých toxinů v různých tkáních. Cílem detoxikačních kůr bývá zbavení jedů neboli toxinů z těla, pro optimální chod lidského organismu.

Strava

Nejefektivnější způsob, čím se lidé snaží podpořit detoxikaci, je pomocí stravy. Zdravý, pestrý a odlehčený jídelníček vám dodá potřebné živiny i energii. Určitě byste ale měli upustit od hladovění či záměrnému vyvolávání průjmů, které pro vaše střeva není nikterak přínosné. Nezapomeňte vynechat alkohol, který zatěžuje vaše játra a omezit živočišné tuky z vašeho jídelníčku.

Hydratace

Dostatečný pitný režim je alfou a omegou pro naše tělo. Voda tvoří přibližně 60-65 % hmotnosti těla, a proto je důležitá dostatečná hydratace během celého dne. Obecně se doporučuje 35-40ml na kg optimální váhy v běžných podmínkách.

Antioxidanty

Mezi významné antioxidanty patří například vitamín C, B2 a E, tyto chrání buňky proti oxidačnímu stresu. Skvělým pomocníčkem je vitamin C, který mimo jiné podporuje imunitní systém, správný energetický metabolismus a také snižuje příznaky únavy a vyčerpání.

Bylinky

Často vyhledávanými bylinkami pro detoxikační kůru jsou například kurkuma, ostropestřec, fenykl, pampeliška, řepík či měsíček.

Pohyb

Pročištění těla se neobejde bez přiměřeného pohybu. Sportovní aktivita by měla být pravidelná a doporučuje se alespoň 30 minut denně.

Spánek

Celková potřeba spánku je sice individuální, ale každý z nás potřebuje dostatek spánku pro celkovou regeneraci těla i mysli. Nejúčinnější je vytvořit si pravidelný režim, snažte se chodit spát a vstávat ve stejnou hodinu.


### MULTIHERB CAPS

Efektivně podpoří vaši imunitu prostřednictvím účinné směsi bylinek, plodů, probiotik a probiotik, je obohacený o celou řadu vitamínů, minerálních látek a trávicích enzymů. Mimo jiné obsahuje v dnešní době tolik vyhledávaný vitamín D.


### NARTES

Přírodní pramenitá voda, která vyvěrá v podobě Artéského pramene z podhůří Hrubého Jeseníku. Artéský pramen patří k nejkvalitnějším na planetě, zaručuje 100 % čistotu této vody a splňuje nejpřísnější hygienické limity. Díky své kvalitě je Nartes vhodná i pro přípravu kojenecké stravy.


### DELICIOUS VEGAN PROTEIN

Lehká zdravá svačinka, kde z jedné 30 g dávky doplníte tělu až 18 g bílkoviny z čistě rostlinných zdrojů. Tímto chuťově vyladěným koktejlem dodáte tělu potřebné minerály jako jód, železo a také vitamíny B2 a B12, pro zefektivnění metabolismu a snížení pocitu únavy a vyčerpání.


### BEAUTY COLLAGEN PORRIDGE

Tato lahodná kaše z bezlepkových ovesných vloček představuje ideální zdravou svačinku s vysokým obsahem bílkovin a zároveň funkční potravinu, díky které doplníte tělu potřebné vitamíny C, B3, biotin a minerální látky jako zinek a jód.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena