Jiří Ježek mezi 100 nejlepšími sportovci 21. století dle časopisu Marca

Jiří Ježek mezi 100 nejlepšími sportovci 21. století dle časopisu Marca

Michael Phelps, Usain Bolt, Roger Federer, … a Jiří Ježek! Španělský tisk – konkrétně denně nejčtenější noviny Marca – přišel s žebříčkem stovky nejlepších mužských sportovců 21. století a do redakčního výběru se vtěsnala i legenda české a světové para cyklistiky. Jiří Ježek, jako jediný Čech a jeden z pouhých dvou para sportovců v seznamu, obsadil 73. místo.

Ježek za sebou nechal i takové hvězdy „zdravé“ cyklistiky jako Toma Booneaa (82. místo) Marka Cavendishe (95. místo). Nejlépe umístěným cyklistou se stal Chris Froome na 17. příčce. Dle hodnocení španělských novinářů je český závodník tím nejlepším paralympijským cyklistou historie, a to především díky své všestrannosti a množství vybojovaných úspěchů. Jiří Ježek se může pyšnit ziskem 11 paralympijských medailí z toho šesti zlatých. Šestkrát se rovněž stal světovým šampionem.

V konečném žebříčku bohužel chybějí další česká jména. Celkové první místo obsadil legendární americký plavec Michael Phelps. Stříbrnou pozici si „vyběhal“ Jamajčan Usain Bolt a TOP 3 doplnil ještě švýcarský tenista Roger Federer. Kromě Jiřího Ježka se nezapomnělo ještě na jednoho para sportovce, a to na Daniela Diase z Brazílie – držitele 24 medailí z paralympijských her v letech 2008 až 2016. Kompletní žebříček na MARCA.com

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena