Junioři dovezli pro Nutrend body

Junioři dovezli pro Nutrend body

Hrabica Motocross má za sebou další závody juniorů i seniorů, a protože Jindra a Kamil vytváří skvělé reporty na sociální sítě, které jsou od srdce, vytvořili jsme ze dvou z nich i článek na náš web.

Na více jak 400km vzdálenou motokrosovou trať se vydali junioři Hrabica Motokros Týmu v podání Jaromíra Steigera a Adama Volfa. V chladném počasí vyrazil na seznamovací jízdu na kamenitou trať nejprve Jarda. S nástupem nemoci si poradil a přesvědčoval sebe i ostatní, že do toho dá vše. V kvalifikaci zaznamenal 8. čas. Adam po odjeté seznamovací jízdě a kvalifikaci kterou zajeté na 16. místě s úsměvem prohlásil, že tahle trať nebude jeho oblíbená. Do závodu nastoupil Jarda, po startu se držel na 5. pozice v první jízdě. Druhou jízdu ukončil 6. místem, čímž mu zaslouženě patřilo celkové 5. místo a tím získal 31 bodů do mistrovství ČR juniorů. Adam v první jízdě po celou dobu udržoval 12. pozici a v soubojích odolával ataku Lukáše Janiše. V druhé jízdě bojoval o 14. pozici, docházeli síly, ale vystrčil drápy a v poslední zatáčce ukázal bojovnost a soupeře zdolal. Tím získal celkové 13. místo s 16. body. Ihned po závodě proběhl rychlý přesun za zbytkem Hrabica Motokros Týmu vzdáleného 350km do Vranova u Brna.

Moravská družstva ve Vranově.
Po dlouhých letech se vzkřísila myšlenka přeboru Moravy družstev a ještě jsme ho doplnili přeborem Moravy družstev veteránů. Měli jsme zastoupení v obou podnicích. Klasické družstvo jeli Ondra Tögel ( třida MX1), Adam Volf ( MX2) a Pepa Mizera z Březolup ve třídě open nám vypomohl, protože se na nás někteří týmoví jezdci vykašlali. Ve veteránských družstvech jsme jeli Petr Tvrdoň, Roman Malý a já. Počet družstev bylo 14 a veteránských 7, tady jsem čekal větší účast. Asi jsou staří chlapi líní se domluvit. Večery jsou už studené, ale museli jsem čekat, než dorazí Volfíci z Krásné Lípy, kde jeli juniorský mistrák. I ráno byla dobrá kosa, ale sluníčko a vymetená obloha předpovídala krásný den.

Tréninky a kvalifikace jela každá kubatura zvlášť. Mladí byli v "kvaldě" šestí a my "vetroši" jsme ji vyhráli. Odpolední program jsme začínali veteráni, třídou veterán A + B, tedy Petr a já. Podařil se mi holeshot a snažil se ujet druhému Zdeňovi Pučálkovi, který tady jede vždycky dobře. To se mě podařilo, takže jsem vyhrál a Petr dojel pátý, což znamenalo první místo ve veteránech.

Po nás jela třída družstev MX1 + MX2. To znamená Ondra a Adam. Po startu se usadil Ondra na druhém místě a Adam byl 19. Ondra se držel na dohled vedoucího Kosmáka a Adam postupoval vpřed, vůbec na něm nebylo znát, že den před tím jel mistrák. V cíli Ondra druhý a Adam to dotáhl na pěkné 13 místo. Teď byli na řadě zase veteráni, a to třídy B + C, Takže Petr a Roman Malý. Kocůr Petr měl taky holeshot, ale brzo ho předjel Harásek. Roman po prvním kole sedmý. Petr udržel velice důležité druhé místo a Roman se posunul na páté místo v cíli. Následovala druhá jízda družstev MX2 + open, takže Adam a Pepa Mizera. Pro Pepu to bylo obzvlášť těžké, protože ve Vranově nikdy nejel a mezi muži taky ne. Ale pral se s tím statečně od rána a jel velice pěkně. Adam si zase zopakoval stíhačku z první jízdy a z 18 místa po prvním kole, dojel 13 a Pepa dojel 21.

Rozhodnout musely třetí jízdy. Ty jsme začínali s Romanem. Bylo jasné, že o vítězství budeme bojovat s týmem KRTZ. Podařil se mě druhý holeshot a upaloval jsem, aby mě Zdeněk Pučálek nedostihl. Hnal mě celou jízdu, ale naštěstí jsem nevyrobil žádnou větší chybu a vyhrál. Roman dojel šestý, tento výsledek se nám škrtal a celkově jsme vyhráli.

Teď už zbývala poslední rozjížďka družstev MX1 + Open, Ondra a Pepa. Ondra vypálil od startu jak raketa, ale malá chybička v prvním kole ho připravila o vedení. Někde v půlce rozjížďky se první tři sjeli, vyměnili místa a jeli dále. Moc hezké pro oko diváka. Pepa se snažil, ale pomalu docházely síly, i tak super za 27 místo. Ondra po velice pěkné jízdě skočil druhý a hlavně jeho zásluhou skončilo družstvo našich mladíků celkově šesté, což je perfektní výsledek, v takové konkurenci.

Závody se povedly, družstva mají vždycky náboj. Do posledního kola není o vítězi rozhodnuto a co se mě líbí, bojuje jeden za druhého. Doufejme, že i příští rok se povede družstva uspořádat, za to velký dík Vranovským pořadatelům.

P.S. Dík oběma Pepům Mizerům za pomoc ;-)
Za foto děkujeme: Lenka Vránová
Kamil Švidra

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena